Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udvalg skal se på havneloven

Søgeord:

23. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

567 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Branchen skal inddrages.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt ønsker at skabe de bedst mulige forhold for de danske havne og deres kunder.

 

Derfor nedsætter ministeren nu et havneudvalg, der kan føre den igangværende evaluering af havneloven videre ved at se nærmere på knaster og barrierer, som branchen allerede har identificeret på bl.a. Havnedagen, som ministeren afholdte tidligere på året.

 

Budskabet fra ministeren er klart. Der skal være enighed rundt om bordet, hvis havneloven skal ændres.

 

- Det er vigtigt for mig, at branchen er med i udvalgsarbejdet. De, der skal leve med lovgivningen, skal kunne stå inde for de ændringer, vi gennemfører. Ellers fungerer reglerne ikke, og så får vi ikke indfriet det vækstpotentiale, der ligger i havnene, siger transport- og bygningsministeren.

Udvalget skal efter planen afrapportere sine konklusioner til ministeren i 2. kvartal 2017. Ministeren vil herefter tage stilling til ændringen af havneloven.

 

- Vi er allerede kommet langt i arbejdet med at indkredse, hvilke emner i lovgivningen der trænger til et serviceeftersyn. Det er min ambition, at havneudvalget nu vil se nærmere på emnerne og i det nye år vende tilbage til mig med et oplæg til, hvordan loven kan forbedres.

 

- Hvis et enigt udvalg kommer med konkrete forslag til, hvordan vi fremtidssikrer lovgivningen, stiller jeg mig gerne i spidsen for at få dem gennemført, siger transport- og bygningsministeren.

Udvalgsmedlemmerne

Mogens Therkelsen bliver formand for udvalget. Mogens Therkelsen er til daglig bestyrelsesformand i logistikvirksomheden H.P. Therkelsen. Udvalgets næstformand bliver formanden for bestyrelsen i Thyborøn Havn, Karl Kristian Bro.

 

De øvrige udvalgsmedlemmer bliver forhenværende bestyrelsesmedlem i Danske Færger Helga Moos, borgmester på Bornholm Winni Grosbøll (S), partner i Deloitte Flemming Heden Knudsen, afdelingsdirektør i Jyske Bank Merete Friis og regionsrådsmedlem i Region Nordjylland Svend Heiselberg, samt medlemmer fra Rådet for Danske Erhvervshavne, der repræsenterer diverse brancheorganisationer i sektoren.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com