Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udvidelse af Panamakanalen forsinkes

Søgeord:

4. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fredag indgik entreprenørkonsortiet Grupo Unidos Por el Canal (GUPC), der er i gang med at udvide Panamakanalen, og Autoridad del Canal de Panamá (ACP), som bestyrer den, en aftale om færdiggørelse af arbejdet. Det skriver ACP på sin hjemmeside.

Fredag indgik entreprenørkonsortiet Grupo Unidos Por el Canal (GUPC), der er i gang med at udvide Panamakanalen, og Autoridad del Canal de Panamá (ACP), som bestyrer den, en aftale om færdiggørelse af arbejdet. Det skriver ACP på sin hjemmeside.Byggearbejdet er blevet forsinket og omkring 8,7 milliarder kr. dyrere end forventet, da GUPC skrev under på kontrakten i 2009.

 

ACP har nægtet at betale ekstraomkostningerne uden om den voldgiftsproces, som kontrakten beskriver.

 

Samtidig har bygherren, ifølge GUPC, stoppet betalingen af de løbende udgifter, der var aftalt i kontrakten. Det fik i januar GUPC til at stoppe arbejdet på kanalen helt. Arbejdsnedlæggelsen fik til gengæld ACP til at true med at opsige kontrakten med GUPC.

Aftale præciseret

Men nu ser det ud til, at striden er blevet bilagt. I pressemeddelelsen skriver ACP, at konceptet for aftalen er, at:

 

Byggeriet af det tredje sæt sluser er færdigt i december 2015. De 12 sluseporte, der bliver bygget i Italien, skal være i Panama i december 2014. GUPC skal betale 540 mio. kr til den løbende drift, og ACP skal udbetale et tilsvarende beløb af den samlede kontraktsum.

 

GUPC kan desuden vente med at tilbagebetale de 4,2 mia. kr, som de har fået betalt forud, indtil 2018 - hvis de ellers opfylder en række krav. GUPC kan få lov til at bruge 2,16 mia. kr. af en sikkerhedsstillelse til at sikre ny finansiering til driften af det enorme byggeprojekt.

Hvis aftalen underskrives af alle parter i denne uge, bliver kanalen omkring tre måneder forsinket i forhold til den reviderede tidsplan.

 

Oprindeligt skulle de nye sluser åbne i år - i kanalens 100-års jubilæumsår - men det mål er tidligere blevet droppet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com