Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udvikling i afgifter følges

Søgeord:

8. marts 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

627 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske speditører: - Vi holder nøje øje med udviklingen.

Fra den første april 2016 skal der betales vejskat i Belgien. Afgiftens størrelse vil afhænge af, om man benytter motorveje eller almindelige veje.

 

Nærmere information om betaling m.v. kan ses via følgende links http://www.viapass.be/en/about-viapass/ og www.satellic.be som også oplyser omkring anskaffelse af OBU (On board unit) til registrering af forbruget.

 

Formanden for paraplyudvalget VEJ & BANE i Danske Speditører, Karl Christensen, forudser, at andre lande tæt på Danmark vil følge det seneste eksempel fra Belgien og indføre lignende afgifter.

 

Det har udvalget på et møde netop besluttet at holde nøje øje med.

 

- Vejskat og andre afgifter, der har med kørslen at gøre, har stor betydning for speditørernes langtidsplanlægning. Derfor følger vi udviklingen tæt og giver naturligvis straks besked, hvis der sker noget på dette område, siger Karl Christensen.

Karl Christensen gør opmærksom på, at Belgien træder ud af vignet-ordningen, men at vognmændene bliver nødt til at fortsætte med at betale til ordningen, der fortsat vil være gældende i Danmark, Holland, Luxemburg og Sverige.

 

- Derfor betyder indførelsen af vejafgiften i Belgien, at der bliver tale om en reel merudgift, siger Karl Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com