Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udviklingscenter opgraderes

Søgeord:

20. januar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

592 gange

Læses i øjeblikket af:

1

MARCOD er certificeret som sølvklynge i EU.

Det maritime brancheudviklingscenter MARCOD har siden 2009 arbejdet for at understøtte vækst og jobskabelse i de nordjyske maritime virksomheder via forskellige aktiviteter og services herunder som klyngesekretariat for maritime netværk. Nu har MARCOD vekslet deres bronzecertificering til en sølvcertificering i ECEI, som er EU’s fælles initiativ for at styrke og kvalitetssikre klynger i Europa.

 

-MARCOD har opnået sølv, fordi de er en rigtig stærk klynge med et godt regionalt afsæt, som arbejder professionelt. De har en tæt dialog med virksomhederne og en stor indsigt i deres behov, så de kan igangsætte initiativer og services som matcher behovet, forklarer Merete Daniel Nielsen, direktør i Cluster Excellence Denmark, som har stået for certificeringsprocessen.

EU anser faglige klynger for at være et vigtigt erhvervspolitisk instrument, og undersøgelser viser, at innovative netværk og klynger bidrager markant til at understøtte virksomhedernes innovation og kompetenceudvikling. En sølvcertificering er et udtryk for, at man har sin organisationsstruktur på plads og arbejder dedikeret på at udvikle sin klyngeorganisation mod det excellente.

 

-Vi kan bruge certificeringen til at blive dygtigere og endnu skarpere på, hvordan vi organiserer os internt og bruger vores ressourcer, så det er til størst mulig gavn for virksomhederne. Vi bliver som certificeret klynge benchmarket mod andre klynger i Europa, som giver os inspiration og netværk, og det er virksomhedernes garanti for, at de samarbejder med en klyngeorganisation, som har styr på tingene, siger Christine Lunde, adm. direktør i MARCOD.

Der findes i Danmark pt. otte guldklynger, fem sølvklynger og 23 bronzeklynger

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com