Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Uenighed mellem rederier og SKAT

Søgeord:

23. august 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

668 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fortsat usikkerhed  trods højesteretsdom.

Spørgsmålet om hvorvidt danske rederier, som for eksempel de nordjyske rederier, ALBA Tankers og Saga Shipping, kan benytte de konkurrencedygtige skatteordninger for søfarten er fortsat uafklaret.

 

Rederierhvervet håber på en endelig afklaring efter en ny højesteretsdom fra den 27. maj. Her slog Højesteret fast, at det såkaldte destinationsbegreb ikke skal tolkes så restriktivt, som SKAT har valgt at gøre det, men godt kan omfatte sejlads mellem to destinationer på havet, som f.eks. to skibe. Sådan tolkes EU-retningslinjerne i andre EU-lande, men altså ikke i Danmark, hvilket skader danske rederiers konkurrenceevne.

 

-Afgørelsen i Højesteret går stik imod SKATs praksis på området. Det sætter en tyk streg under, at vi i Danmark selvfølgelig ikke skal overimplementere EU’s retningslinjer til ulempe for danske rederiers konkurrenceevne. Derfor burde det være en formsag at få ændret SKATs praksis, så den kommer på niveau med andre EU-landes, så der ikke længere er usikkerhed om de danske rammevilkår, siger Jacob K. Clasen, underdirektør i Danmarks Rederiforening.

Skaber usikkerhed

Netop den uafklarede situation skaber stor usikkerhed i branchen, hvilket man mærker hos de nordjyske rederier.

 

-Hvis søfolkene fremover skal betale skat, sådan som SKAT mener, vil de naturligvis kræve højere løn. Det vil ødelægge vores konkurrenceevne over for udenlandske redere, deres ansatte betaler nemlig ikke skat, og derfor kan vi blive tvunget til at udflage, siger adm. direktør Henrik Holst Pedersen, Alba Tankers fra Aalborg til Nordjyske Stiftstidende.

 

Skatteministeren undersøger sagen

Skatteminister Karsten Lauritzen har endnu ikke taget stilling til dommen fra Højesteret. Han oplyser til Nordjyske Stiftstidende, at Skatteministeriet er ved at undersøge mulighederne for en justering af destinationskravet. Derudover er SKAT i gang med at afklare, hvilken betydning højesteretsdommen har for praksis på området.

-Vi ønsker en hurtig afklaring fra skatteministeren, så rederierne kan fokusere på at drive deres forretning i Nordjylland. Det bør være en politisk ambition i Danmark at sikre konkurrencedygtige rammevilkår, så vi fortsat kan udvikle Det Blå Danmark. Heldigvis går Højesterets dom i denne retning, så vi håber ministeren følger med, siger Jacob K. Clasen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com