Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Uheld viser omfang af ulovlig cabotagekørsel

Søgeord:

10. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2346 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratets uheldsstatistik understreger, at udenlandske lastbilers ulovlige kørsel i Danmark for danske kunder har et langt større omfang, end andre statistikker hidtil har vist.

Vejdirektoratets uheldsstatistik understreger, at udenlandske lastbilers ulovlige kørsel i Danmark for danske kunder har et langt større omfang, end andre statistikker hidtil har vist.Det mener Per Rasmussen, formand for Sydøstjyllands Vognmandsforening, efter at han og de øvrige cirka 30 deltagere i generalforsamlingen lørdag er præsenteret for en statistik over alvorlige lastbiluheld på det danske vejnet.

 

69 uheld med væltede lastbiler kostede sidste år 280 timers total ventetid på landets motorveje. I 38 pct. af tilfældene var der tale om udenlandske lastbiler og chauffører.

Langt flere chauffører end folk tror

Per Rasmussen, formand for Sydøstjyllands Vognmandsforening sagde lørdag:

 

- At der i næsten 4 ud af 10 af den slags uheld medvirker udenlandske chauffører, viser efter min vurdering, at der er langt langt flere udenlandske lastbiler i unfair konkurrence med den danske vognmandsbranche, end folk til hverdag går og tror. For så meget ringere er de udenlandske chauffører ikke til at køre lastbil.

Jørgen Egeskov, Kolding, Henrik Jessen, Fredericia, og Morten Gade, Vejle, ønskede ikke genvalg til bestyrelsen.

 

De afløses af Flemming Thisgaard, Give, Brian Pedersen, Hedensted, og Søren Thinggård, Horsens. Per Rasmussen, Klakring ved Juelsminde, er genvalgt som formand.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com