Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Uklarhed om Italiens mindsteløn

Søgeord:

3. oktober 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

666 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Udmelding lader vente på sig.

Italien er fortsat i proces omkring regler på udstationeringsområdet. Det er endnu uklart, hvilke typer transporter der vil være omfattet af udstationeringsreglerne, forlyder det.

 

Fra den internationale brancheorganisation, IRU forlyder det, at de italienske myndigheder overvejer, om reglerne skal gælde al vejtransport, herunder også international transport og transit. Italienerne mangler at vedtage et dekret, som skal fastlægge de nærmere detaljer herunder de administrative procedurer samt omfanget af reglerne.

 

Administrative byrder

Udmeldingen er uventet. Der er allerede indført mindsteløn i Tyskland, Frankrig, Norge og Østrig de seneste år, men alene for cabotage og til dels international transport. Den største udfordring er de administrative byrder, hvor landene indtil nu har valgt forskellige krav til, hvordan virksomhederne skal dokumentere mindstelønnen.

Opfordringen fra ITD er at afvente, til de italienske myndigheder er helt på plads med de nye regler.

 

- Det nærmere udfald af dekretet vil afhænge af drøftelser mellem det italienske arbejdsministerium og transportministerium, samt af de italienske myndigheders analyse af de franske og tyske regler – derfor ved vi endnu ikke, hvad dekretet præcist kommer til at indeholde. Indtil dekretet er vedtaget i Italien, så anbefaler de italienske myndigheder, at man afventer situationen nærmere, siger jurist Maria Feldberg, ITD.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com