Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ukraine-krise knækker flyselskaber

Søgeord:

26. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

For mindre end et år siden lød det som en fornuftig strategi for et østeuropæisk luftfartsselskab at satse på flyvninger til Rusland og andre tidligere sovjetrepublikker for på den måde at blive bindeledet til Europa.

For mindre end et år siden lød det som en fornuftig strategi for et østeuropæisk luftfartsselskab at satse på flyvninger til Rusland og andre tidligere sovjetrepublikker for på den måde at blive bindeledet til Europa.Men efter at krisen i Ukraine er brudt ud, har det vist sig at være en dårlig beslutning. Det må man i hvert fald konstatere hos det tjekkiske flyselskab CSA Czezh Airlines.

 

Selskabet har mistet så meget trafik som følge af krisen og deraf mindsket rejselyst, at de er nødt til at sætte seks Airbus A320-fly på jorden. Det svarer til mere end hver fjerde af selskabets fly.

 

Samtidig har CSA Czezh Airlines annonceret, at 280 ud af selskabets 900 medarbejdere skal afskediges. Det svarer til 31 procent af medarbejderskaren.

CSA Czezh Airlines er imidlertid ikke ene om at mærke konsekvenserne af den langvarige konflikt i det østlige Ukraine. Det kan også mærkes hos flere russiske flyselskaber.

 

Hårdest ramt er Transaero og UT Air, der i kor trygler den russiske regering om hjælp. De to selskaber er henholdsvis Rusland andetstørste og tredjestørste flyselskab efter statsejede Aeroflot.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com