Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ulovlige lastbiler og busser i Aalborg

Søgeord:

6. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fra mandag til onsdag har Nordjyllands Politi kontrolleret bremseevnen hos lastbiler og bybusser, og det giver et skræmmende billede af tunge køretøjer med så dårlige bremser, at næsten alle er kaldt til syn.

Fra mandag til onsdag har Nordjyllands Politi kontrolleret bremseevnen hos lastbiler og bybusser, og det giver et skræmmende billede af tunge køretøjer med så dårlige bremser, at næsten alle er kaldt til syn.Onsdag var færdselspolitiet til stede ved Humlebakken og Lundeborgvej i Aalborg med en bremseprøvestand, oplyser nordjyske.dk.

 

- Resultatet var noget nedslående. Vi stoppede syv bybusser, og de fem havde så dårlige bremser, at de blev kaldt til syn. Vi var tæt på at klippe nummerpladerne på den ene bus, men den fik lov til at køre direkte på værksted, fortæller politiassistent Peter Lindholt.

Ulovlige bremser

Kontrollen viste, at busserne bremsede så skævt og havde en så nedsat bremseevne, at de ikke er lovlige, og der er tale om køretøjer fra begge selskaber, som kører bybusser for Nordjyllands Trafikselskab.

- En af busserne trak meget til højre, når man bremsede hårdt som ved et stoppested, så det kunne føre til farlige situationer, siger Peter Lindholt.

Farlige lastbiler

Selv om det ikke er en trøst, så gav kontrollen et endnu mere nedslående resultat, når det gælder lastbiler.

 

- Vi har kontrolleret lastbiler fra mandag til onsdag, og det var først onsdag, at vi fandt lastbiler med lovlige bremser. Vi har stoppet omkring 30 lastbiler, og det er kun to til tre, der ikke blev kaldt til syn, siger politiassistent Peter Lindholt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com