Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ungarsk lastbil beslaglagt

Søgeord:

14. december 2015  |  

Læst i alt:

1081 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Bøder på 10.000 og 27.000 kr.

En ungarsk lastbil blev lørdag 12. december set kørende ad Sønderjyske Motorvej ved Kolding, hvor betjente fra Sydøstjyllands Politi - efter en fartmåling på lastbilen - stoppede den. 

Efterfølgende afslørede politiets Tungvognscenter Syd, at der var manipuleret med lastbilens hastighedsbegrænser. Den ungarske lastbilchauffør erkendte forholdet, og hans sag blev afsluttet med en bøde på 10.000 kr. og seks måneders ubetinget frakendelse af førerretten i Danmark. Han blev herefter kørt til Billund lufthavn, hvor han samme aften tog en fly hjem til Budapest.

Den ungarske vognmand skulle betale yderligere 27.000 kr. i bøde, og han nægter ethvert kendskab til sagen. Lastbilen er nu beslaglagt af politiet som sikkerhed, indtil sagens afgøres i retten. Vognmanden protesterer over beslaglæggelsen, som retten forventes at tage stilling til i denne uge.

Fakta Tungvogncenter Syd

Åbnet i 2013 som ét af tre tungvognscentre i Danmark, der udfører den operative kontrol af tunge køretøjer. Centeret udfører en række specialiserede færdselsopgaver, og arbejdsområdet er primært kontrol af lastbiler og busser samt traktorer og landbrugsredskaber på vejene. Opgaverne er blandt andet kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransporter, miljøfarligt affald, overholdelses af miljøzoner, dyretransporter samt cabotagekørsel.

Basen ligger ved Vejle Politi, hvor cirka 25 medarbejdere dækker politikredsene for Fyns, Syd- og Sønderjyllands samt Sydøstjyllands Politi. Tungvognscenter Syd ledes af politikommissær Stig Simonsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com