Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Unge gider ikke chaufførfaget

Søgeord:

28. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Overskriften kan ikke komme bag på den del af befolkningen, der interesserer sig for, hvad der sker i transportbranchen. Men ny årsrapport fra ITD afslører en gennemsnitsalder så høj, at det kommer bag på fagfolk.

Overskriften kan ikke komme bag på den del af befolkningen, der interesserer sig for, hvad der sker i transportbranchen. Men ny årsrapport fra ITD afslører en gennemsnitsalder så høj, at det kommer bag på fagfolk.I 2002 var 49 procent af de danske lastbilchauffører 40 år eller ældre. I 2013 lød tallet på 66 procent.

 

- Det er stærkt bekymrende. Hvis spiralen fortsætter, kommer der et tidspunkt, hvor der bare ikke er nogen, der vil køre lastbilerne, siger ITD-direktør Jacob Chr. Nielsen til Avisen.dk.

 

Formanden for 3F Transport, der organiserer cirka 80.000 transportarbejdere, erklærer sig enig:

 

- Jeg var klar over, at udviklingen gik den forkerte vej. Men jeg vidste ikke, det var så galt, siger Jan Villadsen.

Men her stopper enigheden også. For ITD mener, at fagbevægelsen bærer en stor del af skylden for at skræmme unge væk fra branchen, og 3F mener, at ITD heller ikke ligefrem påtager sig et ansvar.

 

Læs mere om tvisten og andre spændende historier fra transportbranchen i næste nummer af Danmarks Transport-Tidende. /anga

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com