Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Uopmærksomhed bag rattet

Søgeord:

9. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mange trafikanter mister fokus på trafikken, når de sidder bag rattet og indstiller GPS, læser i papirer eller bladrer på mobilen.

Mange trafikanter mister fokus på trafikken, når de sidder bag rattet og indstiller GPS, læser i papirer eller bladrer på mobilen.Den ene bilist skriver sms, den anden roder efter musik på sin smartphone og den tredje lægger makeup, mens bilen slingrer af sted.

 

Uopmærksomhed på vejene er et stort problem og en afgørende årsag til at hver tredje trafikulykke. Når bilisten, varevogns- eller lastbilchaufføren er uopmærksom, risikerer de at komme ud i rabatten, over i modsatte vejbane eller ramme andre trafikanter, som de overser.

 

Derfor vil Rådet for Sikker Trafik og TDC i de næste tre uger sætte fokus på uopmærksomhed i trafikken og minde trafikanterne om, at de bør holde fokus på vejen.

- Hvis du er optaget af alt muligt andet end at køre bil, så kan du nemt overse andre trafikanter. Det svarer groft sagt til at køre med en pose over hovedet og er hvert år skyld i voldsomme ulykker, der kunne have været undgået, siger Jon Schwartz, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

 

Som opbakning til kampagnen ”Kør bil, når du kører bil” vil landets politikredse fra den 9. – 15. september sætte ind med kontrol mod uopmærksomme trafikanter.

 

- Kontrollerne skal minde trafikanterne om, at det at køre bil er en fuldtidsopgave. Hvis man er optaget af at ordne papirer, læse avis, lægge makeup eller sms’e, så øger man risikoen for køre galt og skade sig selv og andre, siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Færdselssektion.

I grove tilfælde hvor du er så optaget af ting i bilen, at du er til fare for dig selv og andre i trafikken, risikerer du en bøde på 2500 kroner samt en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at du for egen regning skal op til en kontrollerende teori- og køreprøve, før du igen må køre bil.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com