Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ur består af lastbiler

Søgeord:

22. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

845 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Scania viser præcisionskørsel.

Tik, tak, tik. Scania har påtaget sig den største udfordring af alle – kampen mod tiden.

 

Derfor har Scania udsat sin nyeste generation af lastbiler og services for den hårdeste test af alle – kampen mod tiden. I et forladt lufthavnsområde, langt fra alting, satte Scania sig for at skabe et gigantisk ur bestående af lastbiler. Et ur, der skulle køre præcis 24 timer i træk.

 

Processen krævede 14 lastbiler, 90 chauffører og 750.000 m2 forladt lufthavnsområde.

 

- Lastbiler er kæmpestore og kraftfulde maskiner, men de er også komplicerede og raffinerede redskaber. Præcis ligesom ure. Hver enkelt lastbil skulle optimeres til sin specifikke opgave i uret, og hele missionen kunne kun lade sig gøre takket være real time-overvågning og analyser via vores online-services, forklarer Staffan Arvas, som er Head of Marketing Communications hos Scania.

Lastbilerne, der udgjorde uret, stod over for en række vanskeligheder, afhængigt af hvilken viser de udgjorde. De lastbiler, der udgjorde sekundviseren, skulle gennemkøre en cirkulær bane i en perfekt cirkel på 60 sek. i 24 timer. Den inderste lastbil skulle holde en konstant hastighed på 13 km/t, og den yderste lastbil skulle holde en konstant hastighed på 53 km/t. For de lastbiler, der udgjorde minut- og timeviserne, var udfordringen at sikre en perfekt synkroniseret sekvens af start og stop.

For at kunne holde en korrekt, jævn hastighed og samtidig minimere brændstofforbruget skulle hver enkelt lastbil styres omhyggeligt, afhængigt af deres position i uret. Fleet Managers fra Scania var placeret i kontroltårnet, hvor de konstant kunne holde styr på alle lastbilerne og overvåge status for hver enkelt lastbil for at undgå uventede stop og holde slitagen på et minimum.

 

Uret blev skabt for at bevise, at uanset om du transporterer korn eller brændstof, transporterer tømmer eller bygger et ur på 750.000 m2, så tilbyder Scania altid en løsning, som er skræddersyet til den eneste virksomhed, der betyder noget. Din.

Læs mere på www.scaniaclock.com

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com