Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

USA-brandvæsen i Tyskland på den sikre side med Scania og Allison

Søgeord:

8. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Eksotiske køretøjer, internationale regler og dobbeltuddannede brandmænd.

Eksotiske køretøjer, internationale regler og dobbeltuddannede brandmænd.Det er nogen af de forhold som er specielle for den amerikanske hærs brandvæsen i Tyskland. Men der findes også mange ligheder med det tyske brandvæsen, som f.eks. at lovprise helautomatiske transmissioner.

 

Der findes stadigvæk 11 amerikanske garnisoner tilbage i Tyskland, og alle har sit eget brandvæsen. Efter anden verdenskrig var USA en af de fire besættelsesmagter som hjalp Tyskland med at udvikle en demokratisk struktur. I dag fungerer de amerikanske militærbaser i Tyskland, som logistiske nav indenfor rammerne af Nato-samarbejdet og som militærsygehus for krigsskadede soldater. Totalt er der 45.000 amerikanske soldater stationerede i Tyskland.

 

Den amerikanske armé er selv ansvarlig for brandbekæmpelse på militærbaserne og har derfor egne brandkøretøjer, som skal opfylde såvel de tyske som de amerikanske myndigheders krav for også at kunne virke sammen med sine tyske kolleger uden for militærbaserne.

Derfor skulle man tro at køretøjsflåderne var homogene, men sådan er det langt fra. Her findes alle slags køretøjer, alt fra amerikanske E-One brandbiler til svenske Scania. Men en sag er man fælles om, og det er, at i mange af dem, er der installeret en Allison helautomatisk transmission.

 

- Når vi indkøber nye brandbiler følger vi gerne direktivet NFPA 1901, som omfatter standarden for brandmateriel. Der er et krav om automattransmissioner eftersom det forøger sikkerheden enorm.

 

Førerne kan helt koncentrere sig om kørslen og slipper for at tænke på gearskift, siger Sigurd Mack som er brandinstruktør på den amerikanske militærforlægning i Heidelberg.

 

- Desuden skønner jeg på at transmissionerne har et kalibreringsprogram som er tilpasset præcis til brandbiler. Takket være den hydrauliske konverter og planetgearet accelererer køretøjet hurtigt og jævnt med en kontinuerlig kraftoverførsel. Det forbedrer ydelse, manøvreringsevnen og svartiderne væsentligt, fortsætter Sigurd Mack.

Svensker i tjeneste hos US Army i Tyskland

Den amerikanske garnison Hannheim i Heidelberg og fem andre garnisoner har for nylig fået leveret nye stigevogne, der er bygget op på Scania P360 med Allison helautomatisk transmissioner fra 3000-serien samt med svingbare stiger fra Metz. Leveringen omfatter otte nye stigevogne, der erstatter køretøjer som er blevet for gamle.

 

Med sine brede døre og lav indstigning har de ført til et betydelig mere sikkert arbejdsmiljø for brandmændene, når de går ind og ud i af køretøjerne. Stigevognene har allerede været i brug ved flere brandslukningsopgaver.

 

- Vi kan konstatere at køretøjerne helt lever op til vore krav og vi er meget tilfredse, afslutter Sigurd Mack.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com