Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

USA inviterer dansk erhvervsliv

Søgeord:

23. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

575 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dansk skibsfarts næststørste marked åbner dørene.

Fem rederier og Rederiforeningen deltager i en dansk erhvervsdelegation, der besøger USA i den kommende uge. Under besøget vil der blive sat fokus på bl.a. frihandel, amerikanske miljøregler, sanktioner og ikke mindst de store muligheder, der er på det amerikanske marked for dansk søfart.

 

Det danske Kronprinspar, samt erhvervs – og vækstminister Troels Lund Poulsen, står i næste uge i spidsen for en stor, dansk erhvervsdelegation til USA.

 

Formålet er bl.a. at etablere nye stærke relationer på det amerikanske marked, samt at udbygge allerede eksisterende relationer. En delegation fra Danmarks Rederiforening deltager i besøget på dansk skibsfarts næststørste marked - og ser det som en betydelig mulighed for bl.a. at understrege vigtigheden af åbne markeder, samt en fælles global tilgang til miljøregulering på områder som behandling af ballastvand og håndhævelse af regulativer på udledning af svovl.

Stor interesse

-Dansk skibsfart har store interesser i det amerikanske marked – og stor interesse i at samarbejde med amerikanske myndigheder om international frihandel. Vi ser frem til dialog med de amerikanske myndigheder om aktuelle udfordringer, der er på det amerikanske marked, siger Jacob K. Clasen, underdirektør i Danmarks Rederiforening.

 

Én udfordring handler om, at de amerikanske myndigheder endnu ikke har godkendt nogen systemer til rens af skibes ballastvand.

 

-Vi er særligt optaget af at skubbe på for, at de amerikanske myndigheder begynder at godkende nogle af de mange FN-godkendte systemer, som behandler skibes ballastvand for levende organismer. Uden amerikanske godkendelser ved vi ikke, hvilket udstyr vi må komme med i amerikansk havn, når en ny FN-konvention træder i kraft til september næste år, siger Jacob K. Clasen.

USA fortsætter med at være et vigtigt marked

Det amerikanske marked udgør ca. 10 procent af den samlede danske søfartseksport, hvilket svarer til ca. 20 mia. DKK. Det er Rederiforeningens forventning, at USA vil forsætte væksten, i en periode, hvor verdenshandlen ellers stagnerer.

 

Besøget er samtidig en mulighed for de danske rederier – som i dag servicerer det amerikanske marked inden for container -, tank -, tørlast -, gas -, og specialfartøjssegmenterne – til at mødes med både kunder og samarbejdspartnere.

Rederier er med

Med på turen er da også flere af de største danske rederier. A.P. Møller-Mærsk, Evergas, Clipper Group, D/S Norden og J. Lauritzen har valgt at deltage – og betydningen af det amerikanske marked er ikke til at tage fejl af:

 

-USA har utvivlsomt været et af dansk søfarts vigtigste markeder gennem en årrække – og med en amerikansk økonomi i vækst, samt en transatlantisk frihandelsaftale i horisonten, så har vi en forventning om fortsat udvidet dansk engagement i USA i de kommende år. Det kommende besøg vil derfor både understøtte rederiernes forretning i USA, og samtidig fortælle historien om hvorfor danske rederier er blandt de bedste i verden, siger Jacob K. Clasen, underdirektør i Danmarks Rederiforening.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com