Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

USA nikker ja

Søgeord:

6. december 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

677 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Godkender det første ballastvandsystem.

FN’s søfartsorganisation, IMO, har godkendt mere end 60 behandlingssystemer, men indtil nu havde myndighederne i USA ikke godkendt et eneste system. Den manglende godkendelse har skabt usikkerhed om, hvilke systemer rederierne kunne investere i.

 

De amerikanske myndigheders godkendelse af det norske Optimarin UV-baserede behandlingssystem glæder derfor Jesper S. Jensen, Head of Technical Division fra Torm. Han håber, at der nu kommer gang i godkendelserne.

 

-Jeg hilser denne udvikling velkommen. Det er et meget vigtigt skridt i den rigtige retning, da det nu er muligt at installere et system, som de amerikanske myndigheder vil acceptere. Det er nødvendigt, at der hurtigt kommer adskilligt flere godkendelser af ballastvandssystemer, da få godkendte systemer på markedet vil skabe store flaskehalsproblemer og unaturligt høje priser, siger Jesper S. Jensen.

Han bakkes op af Jesper Stubkjær, fg. underdirektør i Danmarks Rederiforening, der mener, at godkendelsen mindsker usikkerheden for rederierne.

 

-Installationen af ballastvandsystemer på skibe skal begynde om trekvart år, men rederierne har ikke haft klarhed over, hvilke systemer der ville blive godkendt i USA. Hvis der kommer skred i typegodkendelserne i USA, så kan det fjerne noget af den usikkerhed, der har hersket om implementeringen af ballastvandkonventionen, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com