Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

V: Modulvogntog på hele statsvejnettet

Søgeord:

14. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2311 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Pihl-Lorentzen vil have svar på, hvad det koster at åbne hele statsvejnettet for modulvogntog.

Pihl-Lorentzen vil have svar på, hvad det koster at åbne hele statsvejnettet for modulvogntog.Venstres medlem af Folketingets Trafikudvalg, Kristians Pihl Lorentsen, ønsker at fremme udrulningen af modulvogntog i Danmark.

 

- De lange modulvogntog har efter flere års vellykket forsøg vist deres værd som en omkostningsreducerende og miljøvenlig løsning, siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen. - Derfor er det klogt at satse på en snarlig udvidelse af det godkendte net, så modulvogntogene fremover kan køre lovligt og sikkert på hele statsvejnettet, skriver Pihl Lorentzen på sin hjemmeside.

 

- Samtidig skal vi smidiggøre den lokale virksomhedsordning, så vogntogene får mulighed for af- og pålæsning ved alle relevante erhvervsområder, havne, godsterminaler m.v. Det drejer sig om, at vi snarest udnytter det fulde potentiale i modulvogntogene, der klart styrker danske virksomheders konkurrencekraft landet over. Det handler dybest set om at bevare og skabe danske arbejdspladser.

- På denne baggrund har jeg bedt ministeren om et økonomisk overslag over, hvad det vil koste i investeringer at få de resterende ca. 1000 km statsvej sikret til kørsel med modulvogntog, oplyser Kristian Pihl Lorentzen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com