Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Væk fra kontanthjælpen

Søgeord:

28. februar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

883 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Unge søger udfordringerne på alpetoppen.

20 unge tramper derudaf på spinning cyklerne i Aabenraa Fitness, og sveden er begyndt at melde sig hos de fleste. De kæmper nemlig med at finde cykelformen, så de kan klare en stor udfordring: De skal nå op på Alpe D’Huez i juni, og det er også det, der har fået de unge til at melde sig til projektet.

 

Det gælder blandt andet Lasse Lüdermann.

 

- Hvis jeg kan cykle op ad et bjerg, så vil jeg også senere kunne klare et arbejde. Og jeg har brug for at komme op af det hul, som jeg er lige nu, så jeg håber, at det her kan give mig motivationen, siger han.

Lasse Lüdermann ser ikke kun frem til cykelturen, men lige så meget på jobafklaringen.

 

- Jeg glæder mig til at komme i virksomhedspraktik, for jeg vil gerne ud og bruge hænderne, så jeg kan blive træt. På sigt kunne jeg godt tænke mig at blive mekaniker, siger han og håber, at det kan lykkes med en praktik i Kliplev eller omegn, hvor han bor.

 

Projektet hedder Unge på Toppen, og det er et samarbejde mellem jobcenteret i Aabenraa Kommune og brancheorganisationen ITD samt flere transport- og logistikvirksomheder, der står for virksomhedspraktik til deltagerne. Målgruppen er unge kontanthjælpsmodtagere, som gennem kost, træning, personlig udvikling og virksomhedspraktik gerne skal ud af kontanthjælpen.

 

Lige nu når de unge mødes to gange om ugen i fitnesscenteret, står den på en times cykling. Men inden det er der en halv times socialt samvær og en halv times fysisk træning.

Fakta om Unge på toppen

Projektet kører i hele 2017. Deltagerne er unge på kontanthjælp i Aabenraa Kommune, som skal hjælpes til job, uddannelse eller personlig udvikling.

 

Fra marts til juni er deltagerne engageret på fuldtid med træning og virksomhedspraktik i transport- og logistikvirksomheder.

 

Midt i juni og ca. 12 dage frem cykler deltagerne fra Aabenraa til Alpe D’Huez over 11 etaper. Alpetoppen når de unge 23. juni.

 

Derefter følges de unge individuelt med coaching.

 

Projektet er blandt andet støttet af ITD og FDE Fonden.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com