Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vækst i dansk lastbiltransport

Søgeord:

16. juni 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

716 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Størst vækst i international vejgodstransport

 

Fra første kvartal 2014 til første kvartal 2015 steg danske lastbilers transportarbejde (gods gange distance) med 4 pct.

Det oplyser Danmarks Statistik.

 

Det samlede transportarbejde i første kvartal endte på 3,8 mia. tonkm. Der var en stigning i både det nationale transportarbejde på 3 pct. og det internationale transportarbejde på 9 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år.

 

Færre ture i international transport

På trods af en stigning i det samlede internationale transportarbejde er det samlede antal ture i den internationale transport faldet fra 134.000 i første kvartal sidste år til 127.000 ture i første kvartal i år.

 

Faldet i antal ture er udelukkende sket i den såkaldte øvrige internationale kørsel, som dækker over tredjelandskørsel, som er danske lastbilers transport mellem to andre lande og cabotagekørsel, som er danske lastbilers transport inden for et andet land. Der er kørt 2.000 færre tredjelandsture og 6.000 færre cabotageture.

Længere internationale transporter

Stigningen i transportarbejdet skyldes en vækst i antallet af kørte kilometer på 15 pct. til 61 mio. km i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år. Samtidig er den samlede godsmængde, der blev transporteret faldet 10 pct. til 1,5 mio. ton. Det betyder, at de internationale ture er blevet længere.

 

Væksten i den internationale kørsel er næsten udelukkende sket i transporter fra Danmark til udlandet, hvor transportarbejdet steg 35 pct., hvorimod kørsel fra udlandet til Danmark faldt 16 pct.

Fald i national firmakørsel

Stigningen i den nationale kørsel skyldes udelukkende en stigning i vognmandskørsel, idet den steg 6 pct. mens firmakørsel faldt 17 pct. Firmakørslen udgjorde 11 pct. af den nationale kørsel i første kvartal.

 

Stigningen i transportarbejdet i den nationale kørsel skyldes både en stigning i den pålæssede godsmængde og i de kørte kilometer. Godsmængden var i første kvartal 41 mio. ton, hvilket var en stigning på 15 pct. i forhold til første kvartal sidste år. De kørte kilometer steg 5 pct. i forhold til første kvartal sidste år til 332 mio. km.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com