Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vækst i trafikken

3. marts 2016  |  

Landets bilister bruger motorvejene flittigt.

I 2015 steg trafikken på vejene markant. På landsplan steg den samlede vejtrafik med 2,9 %, og på motorvejene har trafikvæksten været endnu højere.

 

Faktisk viser Vejdirektoratets tal, at hovedparten af de ekstra kilometer er kørt på motorvejene, hvor trafikken er steget med mere end seks procent i 2015.

 

Det er op imod en tredjedel af alle kørte kilometer, der i dag køres på motorvejene, selvom de udgør mindre end to procent af vejnettet i Danmark.

 

-Vi kan se på tallene, at trafikken på de danske motorveje fortsat stiger. Det understreger, at regeringens fokus på at investere i vejene er den rigtige vej at gå, og det vil vi prioritere, så snart der igen er luft i budgettet til det. Effektiv transport af personer og gods er vigtig for væksten og jobskabelsen i Danmark, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Erhvervslivet sætter gang i hjulene

Den støt stigende trafik på motorvejsnettet hænger også sammen med, at motorvejene fungerer som rygraden i erhvervslivets transportnet og binder de større byer, landsdelene og erhvervsområder sammen. De udgør ligeledes de centrale forbindelsesveje til havnene og grænseovergangene.

 

-Når det går bedre med dansk økonomi, så kommer der flere i beskæftigelse, og handelen med udlandet vokser. Det giver mere trafik på motorvejsnettet i form af flere pendlere og flere godstransporter mellem landsdelene og til og fra udlandet, forklarer Kasper Rosenstand.

 

Især den internationale vejgodstrafik er vokset i 2015. Der er registreret en stigning i lastbiltrafikken over grænserne på 4,7 procent i forhold til 2014.

 

Den høje trafikvækst på motorvejsnettet har efterhånden stået på i en del år. Afdelingsleder i Vejdirektoratet Kasper Rosenstand oplyser, at siden 2005 er motorvejstrafikken steget med mere end 35 %.

Mere mobile

Den spirende økonomiske vækst betyder, at flere af os har behov for at være mere mobile og derfor har anskaffet os en bil.  

 

-Når flere er kommet i arbejde, og der er langt til og fra jobbet, så vælger husstanden at anskaffe bil eller måske bil nr. to. Det giver naturligvis også mere trafik på vejene, fortæller Kasper Rosenstand.

I 2015 blev der nyregistreret 207.000 nye personbiler - det er 10 procent flere end i 2014.

 

-Heldigvis er de mange nye biler mere trafiksikre og energieffektive end de ældre biler, tilføjer Kasper Rosenstand.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

725 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com