Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vækst i trafikken

Søgeord:

3. marts 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

727 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Landets bilister bruger motorvejene flittigt.

I 2015 steg trafikken på vejene markant. På landsplan steg den samlede vejtrafik med 2,9 %, og på motorvejene har trafikvæksten været endnu højere.

 

Faktisk viser Vejdirektoratets tal, at hovedparten af de ekstra kilometer er kørt på motorvejene, hvor trafikken er steget med mere end seks procent i 2015.

 

Det er op imod en tredjedel af alle kørte kilometer, der i dag køres på motorvejene, selvom de udgør mindre end to procent af vejnettet i Danmark.

 

-Vi kan se på tallene, at trafikken på de danske motorveje fortsat stiger. Det understreger, at regeringens fokus på at investere i vejene er den rigtige vej at gå, og det vil vi prioritere, så snart der igen er luft i budgettet til det. Effektiv transport af personer og gods er vigtig for væksten og jobskabelsen i Danmark, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Erhvervslivet sætter gang i hjulene

Den støt stigende trafik på motorvejsnettet hænger også sammen med, at motorvejene fungerer som rygraden i erhvervslivets transportnet og binder de større byer, landsdelene og erhvervsområder sammen. De udgør ligeledes de centrale forbindelsesveje til havnene og grænseovergangene.

 

-Når det går bedre med dansk økonomi, så kommer der flere i beskæftigelse, og handelen med udlandet vokser. Det giver mere trafik på motorvejsnettet i form af flere pendlere og flere godstransporter mellem landsdelene og til og fra udlandet, forklarer Kasper Rosenstand.

 

Især den internationale vejgodstrafik er vokset i 2015. Der er registreret en stigning i lastbiltrafikken over grænserne på 4,7 procent i forhold til 2014.

 

Den høje trafikvækst på motorvejsnettet har efterhånden stået på i en del år. Afdelingsleder i Vejdirektoratet Kasper Rosenstand oplyser, at siden 2005 er motorvejstrafikken steget med mere end 35 %.

Mere mobile

Den spirende økonomiske vækst betyder, at flere af os har behov for at være mere mobile og derfor har anskaffet os en bil.  

 

-Når flere er kommet i arbejde, og der er langt til og fra jobbet, så vælger husstanden at anskaffe bil eller måske bil nr. to. Det giver naturligvis også mere trafik på vejene, fortæller Kasper Rosenstand.

I 2015 blev der nyregistreret 207.000 nye personbiler - det er 10 procent flere end i 2014.

 

-Heldigvis er de mange nye biler mere trafiksikre og energieffektive end de ældre biler, tilføjer Kasper Rosenstand.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com