Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vækst på tværs af grænser

Søgeord:

25. maj 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1052 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Konference: Danmark har brug for internationale talenter

Fem af Danmarks største erhverv sætter fokus på de internationale talenter, der hver dag bidrager til vækst i landets virksomheder.
 

Maria, Mitchell og Martina.

 

Det er blot nogle af navnene på de mange internationale kollegaer, som skaber vækst for danske virksomheder hver evig eneste dag.

 

Det har De 5 Styrker, der repræsenterer fødevarer, turisme, life science, energi og søfart, sat fokus på de sidste fire uger i kampagnen ”Vækst på Tværs af Grænser”, som ender ud i en konference på Christiansborg i dag.

 

Her er budskabet til politikerne klart: Dansk erhvervsliv har brug for mobilitet af arbejdskraft over grænserne, hvis der fortsat skal skabes vækst og velstand.

 

- Hvis danske virksomheder skal klare sig i konkurrence med udenlandske mastodonter, så kræver det den rigtige arbejdskraft. Og her er der brug for personer både fra Danmark, Rumænien, Kina osv., siger Karen Hækkerup, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer på vegne af de fem organisationer.

 

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

 

Udspil på vej

Debatten er højaktuel for tiden, for med en rekordlav ledighed i Danmark er der flere og flere virksomheder, der ikke kan skaffe den nødvendige arbejdskraft.

 

Faktisk har Styrelsen for Rekruttering og Arbejdsmarked netop udgivet en række nye tal, der viser, at manglen på arbejdskraft er på sit højeste i 10 år.

 

På konferencen deltager beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der sammen med regeringen, har et udspil på vej netop på dette område.

 

- Vi glæder os rigtig meget til at se, hvilke tiltag regeringen har på vej. Vi håber på en ambitiøs plan for international mobilitet, så vores virksomheder kan fortsætte med at udvikle sig, siger Karen Hækkerup.

 

For at give et indblik i virkeligheden deltager virksomhederne Novo Nordisk, Rederiet NORDEN, Tican, Geranium og Ørsted, og konferencen afsluttes med debat med Morten Bødskov (S) og Joachim B. Olsen (LA)

 

Læs mere her: https://femstyrker.dk/udenlandskarbejdskraft/

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com