Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vækstarbejde kickstartet på seminar

Søgeord:

24. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ultimo august samlede Søfartsstyrelsen 70 rederier, havne, udstyrsproducenter, it-udviklere og videninstitutioner til et todages seminar for at undersøge forretningsmulighederne ved digitalisering af søfarten.

Ultimo august samlede Søfartsstyrelsen 70 rederier, havne, udstyrsproducenter, it-udviklere og videninstitutioner til et todages seminar for at undersøge forretningsmulighederne ved digitalisering af søfarten.Det kaldes også e-Navigation.

 

På seminaret kom der et væld af gode idéer på bordet til, hvordan Det Blå Danmark kan lette navigations- og administrationsopgaver i skibene og samtidig skabe forretning.

 

Og arbejdet er kun lige begyndt. Seminaret mundede ud i en etablering af syv netværksgrupper, som skal i gang med at konkretisere og realisere idéerne og deres forretningspotentiale.

 

-I samarbejde med EMUC har vi påtaget os opgaven med at lede projektet "Maritime cloud - Information hub", som vi tror kan både forbedre udvekslingen af information til gavn og glæde for branchen, samt skabe blå danske arbejdspladser, forklarer Kim Ahle, CEO shipIT.

Grupperne skal spotte og eksekvere forretningsmulighederne inden for flere forskellige emner, fx forbedring af skibskommunikationen, ruteoptimering og innovation af navigations- og kommunikationsudstyr.

 

Til at støtte grupperne og agere neutral facilitator står netværksorganisationerne Europas Maritime Udviklingscenter (EMUC), Center for Defence, Space & Security (CenSec) og Transportens Innovationsnetværk (TINV), som har været samarbejdspartnere på initiativet.

 

-I vores gruppe vil vi se på, hvordan vi kan optimere kommunikationen mellem skib og land. Mange forskellige kommunikationsformer/løsninger er til rådighed i dag, men vil skal tænke "out of the box" og gøre tingene anderledes om bord og på rederikontoret i fremtiden, hvis vi skal skabe konkurrencekraft og øge værdiskabelsen, udtaler Jan Kragh Michelsen, Sales Development Director, Global Maritime, Cobham SATCOM (Thrane & Thrane).

Alle syv grupper er åbne over for nye aktører fra Det Blå Danmark, og de første møder i grupperne er allerede ved at komme i kalenderen. Til at starte med skal idéerne konkretiseres og det videre samarbejde defineres.

 

-På seminaret var der god energi og stort commitment til at omsætte de mange idéer til forretning og vækst. Vi følger virksomhederne tæt og mener, at de har et godt grundlag for at skabe bæredygtige løsninger, siger Francis Zachariae, vicedirektør, Søfartsstyrelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com