Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vækstmuligheder styrkes

Søgeord:

26. august 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

810 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Maritimt elitetræningscenter til Nordjylland.

MARCOD har i et konsortium med Væksthus Nordjylland og LIVA consult vundet udbuddet om at drive et maritimt elitetræningscenter for små og mellemstore maritime virksomheder i Danmark over de næste tre år i regi af Scale-Up Denmark, hvor 10 udviklingscentre placeret rundt om i landet skal skabe flere vækstvirksomheder.

 

Det er netop blevet afgjort, hvor de 10 udviklingscentre for forskellige brancher skal placeres i Danmark i regi af Scale-Up Denmark - et tværregionalt erhvervsfremmeinitiativ, som med støtte fra EU’s regionalfond har til formål at skabe flere vækstvirksomheder gennem intense udviklingsforløb. Centrene er placeret efter fokusområder og styrkepositioner for den enkelte region, og Nordjylland skal de næste tre år huse et maritimt elitetræningscenter. Det maritime brancheudviklingscenter MARCOD har vundet udbuddet om at drive Det Maritime Elitetræningscenter for små og mellemstore maritime virksomheder i et konsortiesamarbejde med Væksthus Nordjylland og LIVA consult A/S.

Bredt samarbejde

-Vi er superglade og stolte over at kunne udvide vores erfaringer fra det regionale Maritime Vækstprogram til en national indsats til glæde for små og mellemstore maritime virksomheder i hele landet. Der skal screenes minimum 200 virksomheder på landsbasis til programmet, hvoraf 30 vækstvirksomheder udvælges til udviklingsforløb à 6-8 måneder for vækstvirksomheder over 3 år. I det maritime program fokuseres der på scale-up og spin-off virksomheder fremfor iværksættervirksomheder, ligesom der vil blive en international indsats, siger Christine Lunde, direktør i det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, på vegne af konsortiet.

 

Udviklingsforløbene bygger på erfaringer fra de mest succesrige udviklingsmetoder for virksomheder fra allerede eksisterende accelerationsmiljøer og består af en række camps med relevante temaer, individuelle skræddersyede udviklingsforløb med udvalgte konsulenter, match med mulige kapitalkilder og mulighed for netværk med de øvrige deltagere. Konsortiet har indgået samarbejdsaftaler med en række maritime organisationer i forhold til identifikation og screening af maritime virksomheder samt en række fyrtårnsvirksomheder, som skal være indlægsholdere i træningsprogrammet og/eller være mentorer for deltagerne.

Et budget på 12,5 millioner kroner

Budgettet for Det Maritime Elitetræningscenter er 12,5 millioner kroner, hvoraf der skal hentes 4,1 millioner kroner i privat medfinansiering fra deltagende virksomheder og private fonde herunder Den Danske Maritime Fond, som har givet tilsagn om betydelig støtte til virksomhederne i projektet.

 

Jenny Braat, CEO Danske Maritime og bestyrelsesmedlem i MARCOD udtaler om det nye elitetræningscenter:

 

-Den maritime branche står over for solid vækst inden for stort set alle maritime segmenter, viser den seneste OECD-rapport fra i år. Den danske maritime industri leverer teknologi og knowhow til alle segmenter, så vi har et enormt vækstpotentiale. Men væksten kommer ikke af sig selv. Det er vigtigt, at vi får mulighed for at skrue op for blusset med Scale-up midler målrettet den maritime branche i Danmark.

Placeres i Frederikshavn

Centret ligger fysisk i MARCOD på havnen i Frederikshavn og træningsforløbene vil foregå i Nordjylland i samarbejde med de øvrige nordjyske konsortiepartnere. Screeningen af virksomheder påbegyndes i efteråret 2016 i samarbejde med Danske Maritime, Fyns Maritime Klynge, Offshoreenergy.dk og Europas Maritime Udviklingscenter (EMUC). Disse samarbejdspartnere deltager for at sikre, at maritime virksomheder i hele Danmark kan komme med i projektet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com