Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vækstpakke gavner vognmænd

Søgeord:

24. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

724 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Store forventninger til planlovsændringer.

Regeringens offentliggjorte ”vækstpakke” har en ændring af planloven med som et af indsatsområderne, og det vækker anerkendelse hos DTL ’s adm. direktør Erik Østergaard. Han har store forventninger til lovændringerne.

 

-Vi har noteret os, at regeringen gennem en lovændring vil skabe nye udviklingsmuligheder i landdistrikterne og for produktion – blandt andet ved ny anvendelse af tomme bygninger til gavn for virksomheder, og bedre og mere tidssvarende rammer ved udvidelse og opførelse af ny erhvervsbebyggelse. Dette er noget af det, som vi fra transporterhvervet både har skrevet om til erhvervs- og vækstministeren og drøftet med ham personligt. Vi ser frem til, at det bliver udmøntet i lovgivningen.

Spænder ben

I regeringens vækstplan hedder det, at der i dag er alt for mange eksempler på, at planloven og naturbeskyttelsesloven spænder ben for store og små tiltag, der kan skabe en positiv udvikling lokalt.  Erik Østergaard mener, at landets vognmænd er blandt dem, der sammen med landbruget og produktionsvirksomhederne kan få gavn af, at man åbner mere op for den strenge administration af landzonerne.

 

-Landbrug og industri er jo vognmændenes kunder, for uden transport, så rykker produkterne ingen steder. Det har stor betydning, at man er tæt på sine kunder og i øvrigt kan placere sig strategisk godt i forhold til den infrastruktur, der er på stedet, for at kunne komme hurtigst muligt afsted med læsset.

Bredbånd og biobrændstof

Erik Østergaard er også positiv over for regeringens planer om at lave en bredbåndspulje og udbyde frekvens-auktionering af mobildækningen for at få bredere dækning dér, hvor der er reel efterspørgsel efter det. Her blev der allerede under S-R regeringen lovet forbedringer – dog uden konkrete resultater.

-Selv om transportsektoren hænger lidt efter, er vognmændene de senere år blevet båret et bølgeskvulp længere frem på den teknologiske front. Men mange har i store områder uden for byerne været ladt i stikken med dårlig dækning både mobilt og med hensyn til bredbåndsforbindelser.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com