Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vækstteam for handel og logistik udpeget

Søgeord:

25. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

473 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Topchefer for DSV og Ancotrans med i regeringens vækstteam.

 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen opfylder et længe næret ønske i transportbranchen, når han i dag annoncerer nedsættelsen af et vækstteam for handel og logistik. Danske Speditører opfordrede allerede i 2014 daværende transportminister Magnus Heunicke (S) til at øge fokus på transport- og logistikbranchens udfordringer og muligheder. Brancheorganisationen ITD har også talrige gange presset på for et vækstteam.

 

Det nye vækstteam for handel og logistisk skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan det bedst sikres, at danske virksomheder ikke oplever unødige forhindringer, når de tager udfordringen op og griber de muligheder, som ny teknologi giver.

 

Administrerende direktør i Netto International, Michael Løve, skal stå i spidsen for Vækstteamet for handel og logistisk. Vækstteamet får blandt andre deltagelse af DSV Groups administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, og Ancotrans' administrerende direktør, Anne Kathrine Steenbjerge.

- Danske forbrugere og virksomheder er blandt de mest digitale i verden, men i en verden, hvor forbrugsmønstre ændrer sig markant, er det vigtigt, at vi ikke læner os tilbage. Danmark skal gå forlæns ind i fremtiden og være på forkant med udviklingen for at klare sig internationalt. Jeg er derfor glad for, at vi har samlet et stærkt hold af frontløbere fra handels- og logistikvirksomheder, der kan komme med anbefalinger til, hvordan Danmark kan styrke sine positioner i disse erhverv, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen

E-handel

Danskerne har i den grad taget e-handlen til sig, og vi er blandt verdens mest digitale forbrugere. En analyse fra World Economic Forum og Accenture (2017) viser, at Danmark kan opnå en gevinst på knap 30 mia. kr., hvis potentialet i e-handel udnyttes.

 

Forbrugs- og produktionsmønstre under forandring giver nye udfordringer, men også muligheder for handels- og logistikerhvervet. Forbrugerne er i stigende grad online. Den ene dag finder vi produktinformation og priser på sammenligningssider, den næste nethandler vi direkte i online-butikken og den tredje bestiller vi online, men afhenter i en fysisk butik.

 

Handelserhvervet står endvidere over for øget international konkurrence, særligt fra store, udenlandske online platforme, der dog også giver SMV’er let adgang til eksport. Derfor er det vigtigt, at danske virksomheder ikke oplever unødige forhindringer, når de tager udfordringen op og griber de muligheder, som ny teknologi giver.

Øget konkurrence

På logistikområdet har Danmark i dag en stærk position, men den stigende internationale konkurrence presser danske virksomheder. Derfor er det vigtigt, at myndighederne forstår virksomhedernes behov, så regler ikke forhindrer det store vækstpotentiale, som ny teknologi og digitalisering udgør. Danmark har brug for et stærkt handels- og logistikerhverv til gavn for både virksomheder og forbrugere.

 

Derfor nedsætter regeringen nu et vækstteam for handel og logistik, der skal hjælpe med at identificere de barrierer, som handels- og logistiker-hvervet oplever, og komme med anbefalinger til, hvordan vi fremover kan sikre vækst i handels- og logistikerhvervet.

 

- På transport- og logistikområdet har Danmark længe været førende. Og der sker rigtigt meget på området i disse år, hvor nye teknologier vinder frem, og innovation skaber grobund for nye forretningsmuligheder. Med nedsættelsen af dette vækstteam har vi samlet et stærkt og kompetent hold, som skal komme med anbefalinger til og bud på, hvilke forhindringer danske handels- og logistikvirksomheder oplever i deres hverdag, og hvordan rammevilkårene bedst kan sikre, at Danmark fortsat kan have en førende position, og at virksomhederne får de bedste betingelser for at imødekomme forbrugernes krav og behov, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Muligheder og løsninger

Formand for vækstteamet for handel og logistik, Michael Løve:

 

- Jeg glæder mig til sammen med resten af vækstteamet at påpege mulighederne og komme med løsningsforslag til, hvordan danske rammevilkår kan understøtte vækst i handels- og logistikerhvervet, siger han.

 

Arbejdet påbegyndes i maj og vækstteamet forventer at afgive sine anbefalinger til regeringen ultimo oktober 2018.

 

Vækstteamets medlemmer er:

 

Formand:

Michael Løve, adm. direktør, Netto International

 

Anne Kathrine Steenbjerge, adm. direktør, ANCOTRANS

Annette Estø, direktør, Fleye ApS

Jens Bjørn Andersen, adm. direktør, DSV Group

John Tønnes, adm. direktør, Lagkagehuset

Martin Christian Hansen, adm. direktør, Mover

Mette Maix, adm. direktør, Flying Tiger Copenhagen

Mikkel Hippe Brun, SVP for APAC, Tradeshift

Stefan Plenge, adm. direktør, Nemlig.com

Thomas Pedersen, adm. direktør, Winefamly

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk