Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Varebilsforslag nedstemt

Søgeord:

12. december 2014  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2586 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Folketingsflertal afviser forslag om at Godskørselsloven skal omfatte varebiler under 3,5 tons totalvægt.

 

Det var Dansk Folkeparti, der havde fremsat beslutningsforslag om, at Godskørselsloven også skal omfatte varebiler under 3500 kilo totalvægt.

 

I dag omfatter Godskørselsloven kun lastvogne over 3,5 tons totalvægt, der udfører godstransport mod betaling. Derfor har lastbilvognmændenes interesseorganisationer i stigende grad kritiseret det de opfatter som unfair konkurrence fra varebilerne.

 

Blandt andet fordi den lovpligtige tilladelse til godskørsel for fremmed regning med lastbil, kræver at virksomhederne opfylder krav til uddannelse, en vis kapital samt at aflønning sker på et niveau svarende til gældende overenskomst. Lastbiler der udfører firmakørsel, dvs. kørslen med egne varer, er ikke omfattet.

 

Det oplyser DI-Transport.

 

Et flertal i Folketinget afviste forslaget fra Dansk Folkeparti. Det sker med henvisning til, at regeringen, SF og Enhedslisten med aftalen om finansloven for 2015 har besluttet at iværksætte en analyse af konsekvenserne af en tilladelsesordning for varebiler, der indebærer, at de omfattes af krav om løn- og arbejdsvilkår svarende til det, der gælder for lastbiler over 3,5 tons.

Undersøgelsen skal være afsluttet medio 2015. Derefter vil regeringen, SF og Enhedslisten træffe beslutning, om de vil gå videre med en tilladelsesmodel for varebiler.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com