Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Varedistribution sander til

Søgeord:

7. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2303 gange

Læses i øjeblikket af:

1

COWI skønner, at lastvogne i 2010 tilbragte mere end 10.000 timer i kø på hovedstadens trængselsplagede veje.

COWI skønner, at lastvogne i 2010 tilbragte mere end 10.000 timer i kø på hovedstadens trængselsplagede veje.Regningen lød anslået på 1,5 milliarder kroner og den bliver ikke mindre i de kommende år, med tiltagende trafik i og omkring de store byer. Ud over den almindelige trafikvækst på vejene vil befolkningstilvæksten i de store byer forstærke udviklingen.

 

Varedistributionen, der allerede i dag er voldsomt udfordret af trængslen, vil blive endnu vanskeligere i fremtiden, hvis ikke varedistributørerne i fremtiden får lov til at arbejde i storbyerne om aften, og nattetimerne.

 

Det skriver ing.dk.

 

Her udgør miljølovgivningen i almindelighed, samt kommunale støj-påbud og lokalplaner en alvorlig forhindring.

 

- Det er ikke voldsomt populært at køre om natten, så vi har forsøgt at lægge transporten i ydertimerne – i de tidlige morgentimer lige før kl. 7 og om aftenen, hvor folk ikke er så følsomme over for støj, siger Finn Zoëga, der er sektionsleder på Teknologisk Institut, der er en af parterne i projektet Distribution i Ydertimerne (DYT), hvor man tester natkørsel i fire storbyer.

De foreløbige erfaringer viser, at tidsforbruget kan reduceres med op til 25 procent. I praksis betyder det, at den enkelte lastvogn/chauffør i betydeligt omfang kan nå flere opgaver på ”en nat”. Det vil medføre, at der skal køre færre lastbiler ind og ud af storbyerne, hvilket vil gavne miljøet.

 

- man sparer også lidt på kilometerne, fordi man undgår at køre omveje, siger forklarer Finn Zoëga til ing.dk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com