Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vejdirektoratet lægger 217 kilometer ny asfalt

Søgeord:

30. maj 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

413 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det overordnede vejnet udbedres.

Vejarbejdssæsonen er netop gået i gang, og i de kommende måneder udskifter Vejdirektoratet slidt og ujævn asfalt med ny og mere kørevenlig belægning på 217 kilometer statsvej på strækninger over hele landet.

 

-En af Vejdirektoratets hovedopgaver er at holde det overordnede vejnet i god stand, siger drifts- og anlægsdirektør Michael Kirkfeldt fra Vejdirektoratet.

 

-Belægningerne på vejene bliver jo løbende slidt og har behov for udskiftning. Så hvert år, når foråret melder sig, ruller ud på vejene med vores asfaltmaskiner og udskifter asfalten på de mest trængende strækninger med nye, friske belægninger. Ikke kun for at gøre vejene mere behagelige at køre på, men også for at sikre den overordnede holdbarhed på statsvejnettet.

De nye belægninger bliver udrullet på alle dele af det overordnede vejnet, altså både motorveje, motortrafikveje og de store landeveje.

 

Vejdirektoratet tilstræber at tilrettelægge vejarbejderne på en hensynsfuld måde i forhold til trafikanterne, siger Michael Kirkfeldt:

 

-Vi ved godt, at vi er i vejen, og at det forsinker trafikken, mens vejarbejderne står på, men jeg kan forsikre, at vi altid prøver at tage hensyn til trafikafviklingen. Blandt andet foretager vi vejarbejderne i aften- og nattetimerne, når det vurderes at være det mest hensigtsmæssige. Og jeg håber, at trafikanterne - til trods for den uværgelige irritation - vil tænke på, at vi arbejder på at skabe bedre veje til danskerne.

 

I år bliver det Syddanmark, der bliver tilgodeset med flest kilometer ny asfalt, idet trafikanterne i dette område kan glæde sig til 85 kilometer friske belægninger på vejene.

 

Desuden renoverer Vejdirektoratet også 22 mindre broer, der fører over motorveje og landeveje, ligesom 40-50 kilometer cykelsti på udvalgte strækninger over hele landet vil blive istandsat.

12 store broer og tunneler renoveres

Udover vejarbejderne bliver også tolv af landets store broer og tunneler udsat for reparations- og vedligeholdelsesarbejde fra Vejdirektoratets side i de kommende måneder.

 

Arbejderne skal sikre, at broerne og tunnelerne kan holde i mange år endnu.

 

-Broerne og tunnelerne har stor trafikal betydning, og derfor er det naturligvis en kerneopgave for Vejdirektoratet at sørge for, at de hele tiden er i god stand, siger Michael Kirkfeldt.

 

Udover indsatsen på de tolv broer og tunneler, så gennemfører Vejdirektoratet også vedligeholdelsesarbejde af 22 mindre broer på statsvejnettet. Desuden fortsætter arbejdet med at forstærke forankringen af spunsvæggene ved Lyngbyvejen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk