Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vejdirektoratet mangler arbejds-arealer

Søgeord:

20. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratet har behov for store arealer til arbejdsplads i forbindelse med byggeriet af den nye Storstrømsbro, og nedrivningen af den gamle bro efter 2021.

Vejdirektoratet har behov for store arealer til arbejdsplads i forbindelse med byggeriet af den nye Storstrømsbro, og nedrivningen af den gamle bro efter 2021.Derfor beder Vejdirektoratet kommuner om at pege på potentielle arealer, som kan være egnet til en sådan arbejdsplads og afskibningshavn.

 

Det er imidlertid ikke ethvert areal, som kan komme i betragtning. Vejdirektoratet forventer at skulle bruge ca. 8 hektarer til arbejdsplads, hvilket svarer til mere end 50 typiske parcelhusgrunde. Byggeriet forventes desuden at beskæftige flere hundrede mand i en årrække, så der vil også være behov for arealer til beboelsesområder til de ansatte.

 

Til selve brobyggeriet bliver der sandsynligvis brugt præfabrikerede elementer, som skal produceres på land og sejles ud til montering. Det kræver et havne- eller kajanlæg, ligesom der sandsynligvis bliver etableret et betonværk.

Ved den endelige fastlæggelse af placeringen vil Vejdirektoratet lægge vægt på følgende parametre:

 

•Adgang til nødvendig infrastruktur, herunder forhold for besejling

 

•Størst mulig sikkerhed for at overholde gældende miljøkrav

 

•Tidsmæssige forhold, så projektets tidsplan overholdes

 

•Lokaliteter med lav risiko på de ovenstående parametre foretrækkes

 

Frem mod den 15. oktober inviteres kommuner til at indsende forslag til placering af arbejdsplads. Forslagene bør som minimum indeholde dokumentation for i hvor høj grad ovenstående krav og ønsker kan tilgodeses.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com