Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vejdirektoratet udskyder arbejde på Aggersundbroen

Søgeord:

14. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratet har i samråd med Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner besluttet at udskyde det planlagte broarbejde på Aggersundbroen til 2015.

Vejdirektoratet har i samråd med Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner besluttet at udskyde det planlagte broarbejde på Aggersundbroen til 2015.Vedligeholdelsesarbejdet på broen var oprindeligt planlagt til at blive gennemført fra maj til august i år, fordi der er tale om meget vejrfølsomt arbejde.

 

Årsagen til, at arbejdet udskydes til næste år, er, at både Jammerbugt og Vesthimmerland kommuner samt repræsentanter for landbruget i regionen ikke følte sig tilstrækkeligt informeret om det forestående arbejde, ligesom de har udtrykt bekymring for de konsekvenser, arbejdet vil få for trafikken i perioden.

 

Jens Holmboe, anlægs- og driftsdirektør i Vejdirektoratet, forklarer:

 

-God og sikker trafikafvikling prioriteres højt. Samtidig ligger det os på sinde, at omgivelserne får en grundig information om vores arbejder. Vi har desværre i dette tilfælde ikke været grundige nok i orienteringen op til arbejdet på Aggersundbroen, hvilket vi beklager. Vi har lyttet til bekymringerne fra omgivelserne og udskyder derfor arbejdet til næste år.

Løsningen er blandt andet at dele det i alt 13-16 uger lange arbejde op i to dele, så de første 7-9 ugers arbejde ligger i forsommeren, og de sidste ligger efter sommerferien.

 

Under arbejdet vil der fortsat kun være én vejbane over broen styret af et midlertidigt lyssignal. Desuden vil der fortsat være en generel begrænsning på bredden af køretøjer på 2,6 meter i arbejdsperioden, så den normale trafik, inklusive lastbiler, kan krydse broen uden problemer.

 

Men det vil også være muligt for de særligt brede køretøjer på op til 3,20 meter at krydse broen efter nærmere aftale.

 

Køretøjer over 3,20 meter får desuden mulighed for at krydse broen i enkelte perioder, som vil blive meldt ud undervejs.

Af hensyn til trafikafviklingen vil broen også kun åbnes for skibstrafik én gang i timen under vedligeholdelsesarbejdet. Normalt åbnes broen hver halve time.

mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com