Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vejforening: Politikere prioriterer uskarpt i trafikinvesteringer

Søgeord:

8. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2321 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Produktivitetskommission konkluderer i netop offentliggjort rapport om infrastruktur, at samfundet over de sidste 10 år har tabt 21 mia. kroner på urentable beslutninger om infrastruktur.

 

Et resultat af at Danmark ikke har nogen overordnet plan for infrastrukturen, mener Dansk Vejforening.

Produktivitetskommission konkluderer i netop offentliggjort rapport om infrastruktur, at samfundet over de sidste 10 år har tabt 21 mia. kroner på urentable beslutninger om infrastruktur.

 

Et resultat af at Danmark ikke har nogen overordnet plan for infrastrukturen, mener Dansk Vejforening.Produktivitetskommissionens nye rapport om infrastruktur viser, at politiske beslutninger om investeringer i infrastruktur sker på et så utilstrækkeligt grundlag, at samfundet ikke får det maksimale udbytte af investeringerne.

 

Oven i det viser rapporten også, at Danmark i en årrække har investeret relativt mindre i infrastruktur end andre lande i Vesteuropa, ifølge vejforeningen.

- Vi taber terræn

Søren Bülow, sekretariatschef i Dansk Vejforening:

 

- Samlet set tegner det et billede af, at Danmark ikke gør det godt nok på infrastrukturområdet for at skabe gode rammevilkår for erhvervslivet og konkurrenceevnen. Vi taber terræn til vores nærmeste konkurrenter.

Bülow tilføjer:

 

- Et af problemerne er, at Danmark – i modsætning til for eksempel Norge, Sverige og Tyskland – ikke har en overordnet og langsigtet trafikplan. Indtil for 15-20 år siden havde vi for eksempel princippet om det store motorvejs-H at bygge efter. Men siden har politikerne taget stilling fra sag til sag, og de største investeringer bliver foretaget på baggrund af enkeltstående beslutninger.

 

ifølge Dansk Vejforening haster det med at få en langsigtet, national trafikplan, der tager udgangspunkt i, hvad der på langt sigt kan - og ikke kan - betale sig for samfundet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com