Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vejle: Nye motorvejsspor og tilslutningsanlæg fejres

Søgeord:

12. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mandag 18. november kl. 14.30 - 15.30 fejrer Vejdirektoratet og Vejle Kommune det færdige arbejde – alle interesserede er velkomne til festen.

Mandag 18. november kl. 14.30 - 15.30 fejrer Vejdirektoratet og Vejle Kommune det færdige arbejde – alle interesserede er velkomne til festen.Trafikanter på E45, Østjyske Motorvej, kan igen glæde sig over mere motorvej, lige som trafikanter og borgere i Vejle også glæder sig til bedre adgang til motorvejen og en bedre trafikafvikling i området.

 

Arbejdet med at udvide motorvejen mellem Motorvejskryds Skærup og Vejle med et ekstra spor i hver retning er nemlig næsten overstået – hele to år før oprindelig planlagt tid. Samtidig er det nye tilslutningsanlæg Vejle Syd ved Grønlandsvej klart til brug.

 

Mandag 18. november kl. 14.30 - 15.30 fejrer Vejdirektoratet og Vejle Kommune det færdige arbejde – og alle interesserede er velkomne til festen, og herunder kaffe og kage i festteltet.

Arrangementet holdes på Grønlandsvej ved det nye tilslutningsanlæg, hvor direktør i Vejdirektoratet Per Jacobsen og Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) taler og klipper startsnoren. Dermed er de nye spor på motorvejen officielt indviet, og det nye tilslutningsanlæg åbnet.

Gammelt trængselsproblem løses

Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet, glæder sig over projektets hurtige færdiggørelse:

 

- Med det nye spor ved Vejle løser Vejdirektoratet et mangeårigt trængselsproblem på den mest trafikerede motorvejsstrækning i Jylland. Og at vi nu har gjort arbejdet færdigt allerede her i 2013, kan alle vist kun glæde sig over, men især selvfølgelig de trafikanter og naboer, der har været generet af anlægsarbejdet.

 

På dagen er det tredje spor allerede taget i brug, og Vejdirektoratet forventer, at tilslutningsanlægget åbner sidst på eftermiddagen, når festteltet er taget ned.

Fakta

Det tredje spor ved Vejle, mellem Hornstrup og Motorvejskryds Skærup, er 16 kilometer langt. De første seks kilometer mellem Hornstrup og Vejle S blev indviet 30. september, og i forbindelse med indvielsen blev tilslutningen Vejle S omdøbt til Vejle C.

 

18. november indvies de sidste 10 kilometer mellem Vejle C og Motorvejskryds Skærup. Samtidig åbner det helt nye tilslutningsanlæg Vejle S ved Grønlandsvej samt en forlængelse af Grønlandsvej.

 

De to sidstnævnte delprojekter hører under Vejle Kommune, men anlægsarbejdet er gennemført af Vejdirektoratet samtidig med udvidelsen af E45.

 

Luftfoto taget 11. november 2013 og viser det nye tilslutningsanlæg 61B ved Grønlandsvej. Foto: Vejdirektoratet – Petri & Betz.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com