Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Verdens første metanol-færge

Søgeord:

31. marts 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1060 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stena Line søsætter metanol-færge på Kiel-Gøteborg.

26. marts søsatte det svenske rederi Stena Line verdens første metanoldrevne færge.

 

Det er selskabets Stena Germanica, der opererer på ruten Kiel-Gøteborg, der efter et par måneders værftsophold således skriver sig ind i historien som en færge, der primært drives af metanol.

 

De nye, strammere svovlkrav, der 1. januar trådte i kraft i ECA-farvandene, har tvunget rederier, der opererer her, til at finde nye måder at nedbringe svovludledningen. En af de mere alternative af slagsen er således metanoldrevne fartøjer, som Stena Line altså nu som de første i verden kan præsentere på Stena Germanica.

 

Stena Germanica vil operere under det såkaldte dual-fuel, hvor metanol bliver den primære brændstofkilde, men hvor færgen også har mulighed for at sejle på MGO – Marine Gas Oil.

Anderledes miljøaftryk

Administrerende direktør hos Stena Line, Carl-Johan Hagman:

 

- Vi er meget entusiastiske omkring mulighederne i metanol, og det har potentialet til at blive fremtidens maritime brændstof. Vi vil følge forandringerne og udviklingen i shippingsektoren, og med Stena Germanica vil vores miljøaftryk være helt anderledes, i forhold til hvad industrien har set tidligere, siger han.

 

Stena Germanicas omstilling til metanol-drift har fundet sted på Remontova-værftet i polske Gdansk, og har kostet 22 mio. Euro, svarende til cirka 165 mio. kr., som Stena Line har modtaget økonomisk støtte til gennem EU’s ”Motorways of the Seas”-program.

 

Metanol er biologisk nedbrydeligt, miljøvenligt og omkostningseffektivt brændstof, der reducerer svovludledningen med 99 procent.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com