Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Verdens største fly-alliance landet

Søgeord:

13. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Verdens største flyselskab ser ud til at blive en realitet. De amerikanske konkurrencemyndigheder vil alligevel ikke forhindre en fusion mellem American Airlines og US Airways.

Verdens største flyselskab ser ud til at blive en realitet. De amerikanske konkurrencemyndigheder vil alligevel ikke forhindre en fusion mellem American Airlines og US Airways.Først var svaret ellers nej fra myndigheden under Justitsministeriet, som gik rettens vej for at forhindre en fusion mellem de to selskaber på grund af frygt for monopollignende tilstande.

 

Men parterne har nu alligevel indgået en aftale, og fusionen ser dermed ud til at blive en realitet og dannelsen af verdens største flyselskab ligeså. Det skriver Børsen.

 

Aftalen indebærer, at det ny-fusionerende selskab skal afgive afgange og gates i syv store amerikanske lufthavne herunder Reagan National i Washington D.C. og New Yorks La Guardia-lufthavn.

 

Dog skal de to selskaber opgive en række af deres rettigheder på travle lufthavne i det østlige USA, såkaldte slots, altså retten til at lande og lette på et givet tidspunkt.

Der skal ifølge myndighederne opgives slots i New Yorks La Guardia lufthavn og i Reagan National i Washington DC.

 

De to store selskaber må også opgive slots i store lufthavne som Logan Internation i Boston, OHare i Chicago, Los Angeles International og Miami International.

 

Meddelelsen om fusionen, der har en samlet værdi på 11 milliarder dollar - over 60 milliarder kroner - blev givet i februar.

 

American Airlines har været i store problemer og blev tidligere erklæret konkurs og fik beskyttelse fra kreditorerne, mens selskabet kommer på benene igen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com