Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Verdenshandlen til søs stiger

Søgeord:

26. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

415 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Opadgående eksporttal.

 

Eksporttallene for skibsfarten er igen opadgående efter nogle hårde år. De seneste to kvartaler viser tegn på bedring, men markedet er stadig udfordrende.

 

Det danske rederierhverv sporer en anelse optimisme i de seneste kvartaler, hvor det markante fald i dansk skibsfarts eksport er vendt, og de seneste to kvartalsregnskaber har vist positiv fremgang. Det sker efter et år, hvor skibsfartens eksport oplevede et markant fald, der ikke var set siden finanskrisen i 2009.

 

Lave fragtpriser gav fald

Fra 2015 til 2016 faldt eksporten med 17,6 pct. til blot 167,6 milliarder kroner blandt andet på grund af de lave fragtpriser. Det viser tal fra Danske Rederiers seneste opgørelse i rapporten ’Danish Shipping – Facts and Figures’.

-Det er godt, at kurven er vendt, men det er en begrænset bedring, som vi har oplevet de seneste måneder. Vi håber tendensen fortsætter med en positiv indvirkning på eksporten for hele 2017, men vi forventer ikke, at vi når op niveau med 2015 endnu, siger Jacob K. Clasen, underdirektør i Danske Rederier.

 

Asiatisk marked vokser pænt

Dansk skibsfart står for ca. 20 procent af dansk eksport og er dermed Danmarks største eksporterhverv. Fra 2015 til 2016 steg væksten i den søbårne verdenshandel med knap en procent fra 1,9 procent i 2015 til 2,8 procent i 2016, ifølge rapporten. Særligt det asiatisk marked voksede i perioden. Asien er den største eksportregion for dansk skibsfart med en andel på 32 procent. 

Danske Rederier ser mange positive muligheder for dansk skibsfart i regionen.

 

-Vækst i regionen har stor betydning for dansk skibsfart og arbejdspladser i Danmark fordi vores medlemmer allerede har en stærk position i regionen. Over en tredjedel af danske rederiers eksport går til Asien, og vores medlemmer er naturligvis klar til øget efterspørgsel i markedet, siger Jacob K. Clasen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com