Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vestkyst-havne skal fremtidssikres

Søgeord:

12. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2318 gange

Læses i øjeblikket af:

1

På Vestkysthavnegruppens Årsmøde den 11. september 2014 i Thyborøn var budskabet fra havnenes ejere og direktører, at der er brug for politisk vilje til at fremtidssikre havnenes rolle og væsentlige bidrag til kommunernes erhvervspolitik og skatte- og afgiftsgrundlag.

På Vestkysthavnegruppens Årsmøde den 11. september 2014 i Thyborøn var budskabet fra havnenes ejere og direktører, at der er brug for politisk vilje til at fremtidssikre havnenes rolle og væsentlige bidrag til kommunernes erhvervspolitik og skatte- og afgiftsgrundlag.Kerneforretningen er fiskeri. Hele 85 pct. af de årlige danske fangster landes af danske og udenlandske fiskere i vestkysthavnene. Men kerneforretningen er udfordret af kvoteudsving og manglende finansieringsmuligheder for generationsskifte på fiskerifartøjerne.

 

Havnene er deres rolle og ansvar bekendt. Nedgang i kerneforretningen gør, at vestkysthavnene naturligt søger mod nye forretningsområder i tillæg til fiskeriet. Fiskeri er ikke længere nok til at sikre havnens aktiviteter og økonomi til investering i infrastruktur, erhvervsudvikling og jobskabelse.

Der er konkret behov for politisk vilje til at omstille gamle erhvervsområder til nye aktiviteter sammen med en strategi og ramme for at fastholde og tiltrække virksomheder. Og vestkysthavnene er parate til de nye udfordringer.

 

Vestkysthavnegruppen består af havnene i Skagen, Hirtshals, Hanstholm, Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com