Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vi skal flette bedre på vejene

Søgeord:

16. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vi kunne komme hurtigere frem i trafikken, hvis vi lærte at flette korrekt på vejene. En ny film fra Vejdirektoratet viser den rette flette-metode.

Vi kunne komme hurtigere frem i trafikken, hvis vi lærte at flette korrekt på vejene. En ny film fra Vejdirektoratet viser den rette flette-metode.Du kender det sikkert selv: Du kører i kø på motorvejen, og forude indsnævres vejbanerne, så trafikanterne i venstre bane skal flette sammen med dem i højre. Som den fornuftige bilist du er, trækker du ind i den højre vognbane med det samme - og i god tid før vognbanen hører op. Det gør de andre også, og snart er farten sænket voldsomt, og køen strækker sig langt bagud.

 

Så sker det! En enkelt bilist bliver i venstre bane og kører forbi dig og de andre bilister helt frem til dér, hvor vognbanen hører op.

-Han snyder i køen, tænker du. Og du får næsten lyst til rulle vinduet ned og råbe ad ham. For hvad bilder han sig ind?

 

Scenen udspiller sig dagligt rundt omkring på det danske vejnet. Og modsat hvad man skulle tro, så gør bilisten, der bliver i den venstre vognbane, det rigtige. Man skal nemlig holde sin egen vognbane og først flettet sammen til sidst, hvis der er kø-kørsel.

 

Det er der mange, der ikke er klar over. Så derfor har Vejdirektoratet lavet en film, som skal få danskerne til lære at flette rigtigt. Hvis vi gør det, kommer vi hurtigere og mere sikkert frem.

 

-Det handler om, at vi skal udnytte vejens kapacitet bedst muligt, fortæller trafikdirektør i Vejdirektoratet Niels Christian Skov Nielsen.

-Og det gør vi, ved at udnytte alle vejbaner så meget som muligt. Når vi så fletter sammen, skal vi give hinanden plads og flette som en lynlås. Men det gælder kun, når hastigheden er lav som f.eks. ved kø-kørsel. Er der god plads på vejen skal man altid flette ind tidligt.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com