Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vi skal lære af dødsulykkerne i trafikken

Søgeord:

3. januar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

602 gange

Læses i øjeblikket af:

1

På seks år mistede 1.193 personer livet i trafikken

Vejdirektoratet har fra 2010-2015 analyseret alle dødsulykker i trafikken i Danmark sammen med politiet.

 

Det har givet nye oplysninger om for eksempel hastighed, uopmærksomhed, vejrforhold, oversigtsforhold og vejforløb, køretøjernes stand samt trafikanternes brug af for eksempel hjelm og sikkerhedsseler. Oplysninger der kan bruges til at gøre det mere sikkert at færdes i trafikken.

 

I løbet af de seks år har lidt mere end halvdelen af de dræbte mistet livet som enten chauffør eller passager i en bil. Tendensen har været faldende over de seks år, så det i 2015 var 46 % af de dræbte, der var i bil. Den samme tendens ses ikke for de bløde trafikanter. I gennemsnit var 14 % af de dræbte i trafikken cyklister og 16 % var fodgængere over de seks år. Der har kun været små udsving fra år til år.

Fokus på sikkerhed

-Vi har stor fokus på at skabe mere sikkerhed for både fodgængere og cyklister i trafikken. Derfor arbejder vi hele tiden for at sikre, at kommunerne har den nyeste viden, når de for eksempel skal indrette kryds og cykelstier, siger Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet.

 

Dødsulykkesstatistikken viser, at op mod 23 % af de dræbte sandsynligvis kunne have reddet livet, hvis de havde brugt hjelm eller sikkerhedssele korrekt. Trafikanterne kan selv være med til at reducere antallet af alvorlige ulykker i trafikken. Det gælder både brug af sikkerhedsudstyr, valg af hastighed og opmærksomhed på det, der foregår i trafikken.

 

-Hastighed, uopmærksomhed og manglende orientering er faktorer, der spiller ind i mere end halvdelen af alle dødsulykker. Vejdirektoratet arbejder med at bekæmpe disse ulykker med for eksempel rundkørsler, heller, rumleriller og midterautoværn, men det er vigtigt, at trafikanterne også tager et ansvar for deres færden i trafikken, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Fakta

30 % færre blev dræbt i trafikken fra 2010 og til 2015. Det var et fald i dræbte fra 255 i 2010 til 178 i 2015.

 

Foreløbige tal fra Vejdirektoratets ulykkesstatistik viser, at 180 har mistet livet i trafikken fra januar til oktober i år, og tendensen er dermed knap så positiv.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com