Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Video-overvågning i Paris’ lufthavne i HD

Søgeord:

13. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Genetec og Sony Europe har leveret moderne og avanceret video-overvågningsløsning til Paris’ lufthavne (Aeroports de Paris (ADP).

 

(Foto: Ph. de Lafosse/Air France Cargo)

Genetec og Sony Europe har leveret moderne og avanceret video-overvågningsløsning til Paris’ lufthavne (Aeroports de Paris (ADP).

 

(Foto: Ph. de Lafosse/Air France Cargo)Et enkelt sikkerhedsbrud i en lufthavn kan have katastrofale følger, enten med fare for passagerenes og personalets liv til følge, eller store problemer med hensyn til tid og planlægning, sidst men ikke mindst kan det betyde dyre nedlukninger af terminaler. For at undgå den slags hændelser, sætter internationale lufthavne deres lid til avancerede sikkerhedsteknologier, som skal forbedre sikkerheden og mindske responstiden ved pludselige hændelser.

 

Aeroports de Paris (ADP) er ingen undtagelse. ADP er nok mest kendt for sine store internationale lufthavne i Paris-området, herunder Roissy, Paris Charles de Gaulle og Orly. Derudover bestyrer ADP også 14 andre flyvepladser i Île-de France-regionen og i fællesskab med andre administrerer ADP mange andre lufthavne i hele verden.

Størst på fragt og post

Med næsten 88 mio. passagerer årligt, og mere end 11.000 medarbejdere, er ADP den næststørste lufthavnsgruppe for passagertrafikken i Europa. Derudover er ADP også den største lufthavnsgruppe for fragt og post. Faktisk har de lige omkring1.000 virksomheder fordelt på 347 hektar, som skal sikres på alle tidspunkter.

 

ADP har derfor tilknyttet en gruppe af højt kvalificerede sikkerhedsoperatører til døgnet rundt at overvåge ud- og indgange og styre passager-flow ved brug af avanceret videoovervågningsteknologi. At kunne overvåge store områder nemt og stole på nøjagtige sikkerhedsoplysninger i realtid er en absolut nødvendighed for ADP’s overvågningsteam.

Sony og Genetec vandt udbud

Derfor foretog ADP et offentligt udbud på opgaven. Her blev Sony valgt for sine IP-videokameraer og Genetec for sin gennemtestede IP-videoløsning, Omnicast.

Sony’s kameraer leverer enestående billedkvalitet både ved dagslys og om natten, på alle årstider og under alle lysforhold. Desuden er betjeningen af kameraets baggrundsbelysning meget brugervenlig.

 

- Sony’s SNC - DH140T kamera har teknologien til at honorere disse krav, og tager endda et skridt videre i form af styring af baggrundsbelysning og kontraster, så vi kan se mennesker inde i bygningen samtidig med, at man kan holde øje med, hvad der sker uden for, fortæller Pierre-François Verbecque, salgschef for Sony i Frankrig.

 

Genetecs Omnicast videoovervågning var i stand til nemt at integrere Sony’s kameraer. Som en IP-baseret, videoovervågning med åben arkitektur, giver Omnicast ADP langsigtet og fleksibel løsning, som tillader at vælge de bedste kameraer og teknologier, efterhånden som deres behov udvikler sig. De er ikke bundet til nogen bestemt hardware, men har frihed til at vælge mellem de mest aktuelle og innovative applikationer og miljøer.

Med et så ekspansivt netværk af lufthavne er antallet af kameraer i dag oppe på flere tusinde, hvilket gør ADP afhængig af den skalérbarhed, der ligger indbygget i Omnicast.

 

Udover den større fleksibilitet har Genetec Omnicast-systemet medvirket til at styre de forskellige formater fra ADP’s kameraer, da det understøtter de allernyeste formater herunder H.264, MPEG-4 og JPEG.

 

- Billedkvaliteten er på et meget højt niveau. Vi tilbyder HD, hvorimod opløsningen på billederne fra almindelige, analoge kameraer er standard. Det giver os mulighed for at analysere billederne mere præcist, og vi har dermed lettere ved at identificere personer, forklarer Pierre-François Verbecque.

 

Omnicast’s brugergrænseflade er brugervenligt designet, så operatørerne kan finde, hvad de har brug for med et enkelt muse-klik. Man kan også forprogrammere alarmer i forbindelse med begivenheder og knytte hver begivenhed til bestemte brugere og kræve forskellige handlinger så fx ”godkend”, ”spol frem”, ”snooze” eller ”vis procedure”.

Kort-baseret vindue til virkeligheden

Omnicasts kort-baserede interface, Plan Manager har hjulpet overvågningsteams, når de hurtigt skal navigere gennem store terminalbygninger. Via Plan Manager kan operatørerne hurtigt hente videooptagelser ved at klikke på et kamera-ikon direkte på mobilkortet, eller få systemet til at koncentrere kortet over alarmer, når de opdages og dermed hurtigt opdage mulige trusler.

 

Med valget af Genetec’s Omnicast og Sony’s IP-kameraer har ADP sat sig i førersædet blandt internationale lufthavne med hensyn til innovativ sikkerhed. De har nøje udvalgt to banebrydende løsninger, der opfylder deres krav og holder deres passagerer, personale og forretningskunder sikre.

/smir
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com