Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Videoovervågning til rimelige penge

Søgeord:

2. juni 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2293 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Sikkerhed: Moderne videoovervågning har flere praktiske anvendelsesmuligheder

 

De grumsede og utydelige optagelser på VHS-bånd - som ofte viste sig at være så ringe, at politiet ikke kunne bruge dem til dokumentationen i forbindelse med eksempelvis indbrud på lageret – er for længst fortid.

 

Moderne digitale videokameraer leverer ikke bare optagelser i høj kvalitet. De har også langt flere praktiske anvendelsesmuligheder – herunder for transportbranchen.

Det er meldingen fra selskabet Telesikring, der leverer sikkerhedsløsninger til erhvervslivet.

 

- Transport- og logistikbranchen kan opnå en række fordele med moderne videoovervågningsløsninger. Ud over muligheden for at kunne dokumentere aktiviteter på terminal og lagerområder døgnet rundt, så anvender flere og flere af vores kunder videoovervågningen direkte i deres daglige drift, fortæller sikringskonsulent Casper Eilerskov Jensen fra Telesikring.

- Der er flere, som anvender systemet som adgangskontrol ved at lade systemet læse nummerplader på de køretøjer, der kører ind og ud af porten. Softwaren kan så sættes op, så man kun lukker på forhånd godkendte køretøjer ind på pladsen, forklarer Casper Eilerskov Jensen.

 

- Den høje opløsning på moderne digitale overvågningskameraer gør også, at der er mange som anvender systemet til at dokumentere skader på transportørens materiel. Det er eksempelvis let, at dokumentere at en lastvogn havde en skade inden den kørte ind på pladsen. Vi har også kunder, der anvender videoovervågningens mulighed for kontrolaflæsning af stregkoder på palle-gods ved ankomst og forsendelse.

Ingen bondegård

Telesikrings tilbyder i øjeblikket et lejeløsning bestående af fire digitale overvågningskameraer med en opløsning på tre megapixel og en harddisk-optager.

- Prisen for anskaffelse er nul kroner og den månedlige leje er 549 kroner. Dermed undgår vores kunder en stor investering. Dermed bliver det også lettere at skifte til en ny løsning i takt med den teknologiske udvikling giver nye muligheder efter 5-6 år.

Telesikring tilbyder kunderne at integrere videoovervågningen med kundens tyverialarm.

 

- Det betyder, at alarmcentralen har direkte adgang til videoovervågningen via kundens internetopkobling. Det er muligt at indstille sammenkoblingen med tyverialarmen således, at det kun er bevægelse et bestemt område eller udsnit af billedet, der giver alarm. Hvis kunden ønsker det, så kan man tilkoble en eller flere højtalere til systemet, så vagtcentralen kan opfordre uvedkommende personer til at forlade området, fortæller Casper Eilerskov Jensen.

- Harddiskens størrelse sætter naturligvis en grænse for, hvor længe videooptagelserne bliver gemt. Dertil kommer, at lovgivningen kræver at videooptagelserne slettes efter 30 dage. Derfor kan systemet sættes op, så videokameraernes optagelser kun lagres, når der er aktivitet – systemet reagerer på bevægelse. Da kameraerne altid er i funktion, så vil en ”hændelse” blive lagret på harddisken fra fem sekunder før, der registreres bevægelser indtil fem sekunder efter der ikke længere er aktivitet.

 

App i Skyen

Telesikrings løsning kan naturligvis kobles op til internettet, så det er muligt at sikkerhedskopiere data fra videoovervågningen i ”skyen”.

- Vores kunder kan også selv tilgå deres egen videoovervågning via pc, tablet eller smartphone via en app. Det er der rigtigt mange, som sætter pris på, fordi de kan tjekke om alt er i orden, selv om de ikke er på virksomheden.

Telesikrings app findes i versioner til både Android og IOS.

 

 

 

 

CASE:

 

Dagligvarer

En stor leverandør af dagligvarer er et godt eksempel på, hvordan moderne videoovervågning kan integreres i transport- og logistikvirksomheder.

Den pågældende virksomhed leverer dagligvarer til mere end 1000 butikker i dagligvare- og kiosksegmentet.

 

Videoovervågning anvendes på gruppens lagerterminaler til adgangskontrol, hvor Telesikrings løsning scanner nummerplader og automatisk åbner porten for forud godkendte køretøjer. Last- og varevogne affotograferes ved ind- og udkørsel, for at dokumentere eventuelle skader. Endelig anvendes videoovervågningen til at scanne stregkoder på pallegods, som kontrolforanstaltning parallelt med virksomhedens logistiksystem.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk