Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vigtigt fokus på vækst i 2025-plan

Søgeord:

1. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

328 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske Rederier peger på sømandsskatten.

Den 21. april kom regeringens vækstteam med 52 anbefalinger til ny maritim vækst. Mange af tiltagene kræver ikke midler over finansloven, men enkelte – som den nødvendige udvidelse af sømandsskatten til hele det maritime offshore område – kræver en politisk prioritering.

 

Dagens udspil har som målsætning at øge den forventede, gennemsnitlige BNP-vækst fra ca. 1,5 til 2 pct. om året frem til 2025. Vejen til øget vækst vil regeringen finde gennem en tobenet strategi bestående af øget beskæftigelse og højere produktivitet.

 

-Dansk erhvervsliv skal skabe mere værdi til gavn for væksten og samfundet. Efter sommerferien vil regeringen blandt andet fremlægge forslag til at sænke skatter, lette byrder og forbedre infrastrukturen, der skal understøtte erhvervslivet og gøre os og kommende generationer rigere, siger Brian Mikkelsen, erhvervsminister for de Konservative, i forbindelse med fremlæggelse af 2025-planen.

Vækstteamet blev søsat af Venstres Troels Lund Poulsen, men driblet i mål af Brian Mikkelsen, der blandt andet har søfart under sit ministerium. Derfor var det passende, at finansminister Kristian Jensen (V) og Simon Emil Ammitzbøll (LA) var flankeret af søfartens minister ved præsentationen af 2025-planen.

Med det fremlagte råderum er der bl.a. gode muligheder for en udvidelse af sømandsskatten, som regeringens støtteparti Dansk Folkeparti også har som en del af deres nylige vækstudspil.

 

-Først og fremmest er det vigtigt, at regeringens 2025-plan har vækstpolitikken i centrum. Det er i den forbindelse naturligt at prioritere Det Blå Danmark og i særdeleshed den udvidelse af sømandsskatten, som meget klart blev anbefalet af regeringens vækstteam. Der tegner sig et flertal, som kan sikre, at vi indenfor eksempelvis konstruktion af havvindmøller kan fastholde danske søfolk på danske skibe. For det er vores klare mål, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com