Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vigtigt fokus på vækst og digitalisering

Søgeord:

29. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

446 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringsgrundlag godt nyt for transporten.

Vi vil skabe vækst og udvikling i hele Danmark, sådan lyder det fra regeringen i deres udspil: ”For et friere, rigere og mere trygt Danmark”, og ambitionerne falder i god jord hos ITD – vejgodstransportens brancheorganisation.

 

- Hvis ambitionerne i regeringsgrundlaget kommer til at stå til troende, så lover fremtiden godt for Transport-Danmark. Et stærkt fokus på vækst gennem teknologi er noget, der falder i god jord hos vores medlemmer, og som harmonerer med de mærkesager, vi politisk arbejder for, siger Karen Roiy, public affairs chef i ITD.

 

Vækst er ifølge regeringsgrundlaget forudsætningen for, at vi har råd til at investere i og kan udvikle vores velfærd. Derfor skal erhvervslivet have konkurrencedygtige vilkår. Det skal være både billigere og nemmere at drive virksomhed og være selvstændig i Danmark.

Afprøver ny teknologi

På det digitale område er der også godt nyt. Regeringen ønsker, at virksomhederne er i stand til at udnytte de nye teknologiske muligheder. Danmark har et godt udgangspunkt, når det gælder om at kunne teste nye teknologier og høste potentialet. Men der er også en erkendelse af, at globalisering og teknologisk udvikling går hurtigt og byder på både muligheder og udfordringer for Danmark og danskerne.

 

- Vi glæder os over, at regeringen på udvalgte områder vil tillade afprøvning af ny teknologi i et begrænset geografisk område. Regeringen peger selv på transport som en interessant sektor at teste nye teknologier på. Vi så gerne en klar satsning på digitalisering og automatisering af hele logistikkæden. Danmark er verdenskendt for stærke transportvirksomheder, og det skulle vi gerne blive ved med at være i fremtiden, derfor ser vi mange muligheder i, at Danmark bliver et slags testcenter. Udnyttelse af teknologien forudsætter blandt andet en bedre digital infrastruktur og satsning på forskning, derfor glæder det os, at regeringen har fokus herpå. Transportbranchen er klar, siger Karen Roiy.

Bedre infrastruktur

Hun henviser til, at ITD også bemærker regeringens fokus på at udvide vejinfrastrukturen i Danmark over tid gennem at finde et grundlag for at øge rammen for de offentlige investeringer

 

- Vi noterer os, at regeringen har ambitioner om at udbygge infrastrukturen som for eksempel den midtjyske motorvej, fuldendelse af en udbygning af E45 og havnetunnellen i København. Det er afgørende for hele det danske erhvervsliv, at infrastrukturen bliver udbygget, og vi er positive over for regeringens ønske om at finde løsninger i forhold til finansieringen, så virksomheder og deres kunder også fremover hurtigt kan få transporteret deres varer. Men vi vil også holde regeringen op på, at midlerne bliver fundet, siger Karen Roiy.

Eksport tæller også

Eksport og styrket EU-samarbejde er også vigtige elementer i regeringsgrundlaget. Regeringen anser EU-medlemskabet som en stor fordel for Danmark.

 

- Vi deler regeringens erkendelse af, at globaliseringen og nye, stærke økonomier stiller Danmark og EU over for væsentlige udfordringer på konkurrencesiden. Hvis vi fortsat skal kunne stå stærkt i konkurrencen med resten af EU og globalt, er vi nødt til at have et stærkt europæisk fællesskab, og den holdning er vi helt enige med regeringen i, siger Karen Roiy.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com