Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vinterdæk giver færre arbejdsulykker

Søgeord:

23. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2631 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Statistik taler sit tydelige sprog.

Antallet af arbejdsulykker kunne mindskes drastisk, hvis alle varebiler og minibusser kørte på vinterdæk om vinteren.

 

I januar måned i år kørte 42 % af alle varebiler rundt på, til årstiden, uegnede sommerdæk, mens det tilsvarende tal for personbiler kun var 12 %. Og det afspejler sig i ulykkesstatistikken. For mens der for landet som helhed sker flere ulykker med motorkøretøjer om sommeren end om vinteren, er det omvendt for antallet af arbejdsulykker med motorkøretøjer. Her sker der over 50 % flere ulykker om vinteren end om sommeren.

 

Folketingsmedlem, formand for Transportudvalget, næstformand i Færdselssikkerhedskommissionen, Lennart Damsbo-Andersen (S) peger endda på, at sætter man antal arbejdsulykker med motorkøretøjer i forhold til det totale ulykkesantal, så sker der faktisk dobbelt så mange arbejdsulykker, som der teoretisk burde.

Større pres

Og Lennart Damsbo-Andersen er ikke i tvivl om årsagerne:

 

-Bilister, der kører erhvervsmæssigt, er mere pressede end privatbilister. Man kører buskørsel og skal holde tidsplanen, bringer pakker ud, man har travlt. Og desuden er dækkene ikke altid i orden, siger Lennart Damsbo-Andersen.

 

-Hvis alle varebiler kørte på vinterdæk om vinteren, ville antallet af arbejdsulykker være væsentlig lavere. Og så ville det også hjælpe, hvis man kørte med tilstrækkelig profildybde, uddyber Lennart Damsbo-Andersen.

 

Den socialdemokratiske folketingsmand bakkes op af formanden for Dækimportørforeningen Kenneth Saust:

 

-Færre varebiler kører på vinterdæk i dag end for fem år siden. Det betyder flere varebiler i grøften og på værkstedet, flere nededage, flere udgifter og ikke mindst flere af de lidt mindre alvorlige ulykker, hvor politi og ambulance ikke er til stede, men hvor man bagefter ofte må til lægen eller akutmodtagelsen og har sygedage. Det kunne blive meget bedre, hvis flere varebiler og minibusser kørte på vinterdæk om vinteren, siger Kenneth Saust.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com