Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vinterdæk: Regelændring i Tyskland

Søgeord:

20. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

777 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Forakslen skal også klædes på.

Kalenderen viser september, og forude venter vinteren. Derfor skal man være opmærksom på de regler, der gælder for kørsel med vinterdæk i vore nabolande. Her er der kommet ændringer i det tyske regelsæt, oplyser den internationale vognmandsorganisation IRU.

 

I fremtiden skal også forakslen på en lastvogn være udstyret med vinterdæk. Køretøjer skal være udstyret med vinterdæk, når der hersker vinterføre med snedækkede veje, is, sjap, sort is eller frostvejr.

 

Lastvogne over 3,5 ton totalvægt og busser med mere end 8 sæder (ud over førersædet) skal være udstyret med vinterdæk på drivakslerne. Fra og med en 1. juli 2020 og måske allerede med virkning fra vinteren 2019, er der krav om, at fordækkene på lastvognenes foraksel skal være udstyret med vinterdæk. Derimod er der ikke krav om vinterdæk på påhængskøretøjer.

 

Personvogne, varevogne m.v. under 3,5 ton totalvægt skal være udstyret med vinterdæk på alle aksler.

 

I Tyskland er kravet til dækmønstre hele året rundt minimum 1,6 mm.

Snekæder

Selvom det ikke er obligatorisk at medbringe snekæder om bord på et køretøj, skal de monteres på snedækkede veje i overensstemmelse med den relevante skiltning. Der er ikke angivet nogen specifik tidsperiode, men "hvis omstændighederne kræver det, skal køretøjet være udstyret med vinterdæk, snekæder, skovl, m.v.".

 

Snekæder skal monteres på køretøjets drivaksel og den maksimal tilladte hastighed med snekæder monteret er 50 km/t.  

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com