Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tidlig vinter i Næstved

Søgeord:

4. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Så er vinteren på vejen – i hvert fald ifølge Vejdirektoratet. Natten til i går måtte Vejdirektoratets saltbiler i aktion for første gang på Svingbroen over Næstved Kanal.

Så er vinteren på vejen – i hvert fald ifølge Vejdirektoratet. Natten til i går måtte Vejdirektoratets saltbiler i aktion for første gang på Svingbroen over Næstved Kanal.Dermed begynder vinteren mere end en uge tidligere end sidste år, hvor saltbilerne først blev kaldt i aktion 11. oktober.

 

Svingbroen i Næstved er i øvrigt en af de gamle kendinge, når det kommer til tidlig saltning. Det er en stålbro, der hurtigt får rim på kørebanen, når det blæser. Og sidste år var Svingbroen faktisk også et af de steder, hvor den første saltning fandt sted.

 

Vejdirektoratets vintertjeneste styres fra direktoratets vintervagtcentral i Aalborg. Den er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene. Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og/eller sneryddet.

Vinterens vejrlig fordrer dog også til øget agtpågivenhed fra trafikanterne, ikke mindst hvis de kører ud i de tidlige morgentimer.

Vejdirektoratets vinterråd til trafikanter er:

1. Orienter dig om glatføreforholdene på vejene inden du kører hjemmefra. Enten via medierne eller på Vejdirektoratets egen side Vintertrafik.dk

 

2. Tag hjemmefra i god tid, så du kan køre roligt og forsigtigt, hvis vejen er glat

 

3. Pas særligt på ved udsatte steder hvor der er større risiko for glatføre. Det gælder specielt ved skovstrækninger, lavtliggende områder og på og under broer.

 

4. Bemærk, at glatføre ikke altid kan ses. Kør derfor forsigtigt - også selv om vejen umiddelbart ser fin ud.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com