Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Volvo lancerer busser med el-drift i Göteborg

Søgeord:

26. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Miljørigtige busser, der kører lydløst i trafikken uden at efterlade emissioner, samler passagerer op indendørs og udelukkende er drevet af elektricitet.

Miljørigtige busser, der kører lydløst i trafikken uden at efterlade emissioner, samler passagerer op indendørs og udelukkende er drevet af elektricitet.Det vil blive en realitet i 2015, gennem lanceringen af en topmoderne busservice i Göteborg. Den nye teknologi giver helt nye fremtids muligheder for offentlig transport.

 

Bag initiativet står Volvo koncernen i samarbejde med det svenske energiagentur, Region Västra Götaland, byen Göteborg, Göteborg Energi, Västtrafik, Lindholmen Science Park og Johanneberg Science Park.

 

Det kan godt lyde som noget af en fiktiv fremtids vision. Men det bliver en realitet i nær fremtid. Nærmere betegnet når busser i Göteborgs offentlige person transportsystem udelukkende kommer til at køre på elektricitet. Busserne vil være yderst støjsvage og emission neutrale. Og passagererne vil komme til at opleve nye teknologier, ligesom mindst ét af stoppestederne vil blive placeret indendørs.

Nye muligheder

-Dette er en helt ny rejseform, som vil åbne mulighed for det offentlige transportsystem, til at bidrage til et mere behageligt bymiljø. En tavs og emissions neutral offentlig transport system vil også gøre det muligt at opsamle passagerer ved byens stoppesteder, hvor det for nærværende ikke kan lade sig gøre.

 

Og så er det naturligvis meget tilfredsstillende at kunne lancere de eldrevne busser i Volvos hjemby – sammen med vores samarbejdspartnere, Region Västra Götaland og byen Göteborg, siger Olof Persson, præsident og CEO for Volvo.

 

Bæredygtig social udvikling er tæt forbundet med udviklingen af nye transportsystemer.

 

Brugen af el drift er til og med bæredygtige og innovative løsninger til offentlig transport. Den nye busservice vil også åbne op for nye muligheder i byplanlægningen.

De nye eldrevne og støjsvage busser bliver sat i drift i 2105 og vil i første omgang komme til at køre mellem køre mellem Johanneberg Science Park og Lindholmen Science Park i Hisingen.

Ny rejseform

-Den elektriskfiserede busservice indebærer en ny form for offentligt transport system, hvilket er yderst positivt for Göteborg, der således vil blive fremhævet som en progressiv by med optimal byplanlægning. Det er også i tråd med vores prioriterede mål om at få reduceret Göteborgs klimabelastning så optimalt, som muligt, forklarer Anneli Hulthén (S), som er formand for Gøteborgs kommunalbestyrelse.

 

Udover selve busserne er samarbejdet omfattet af oprettelse og prøvekørsler af nye stoppestedløsninger, trafik-routing systemer, sikkerheds koncepter, energiforsyning og forretningsmodeller.

Håbet er, at projektet, vil tiltrække flere pendlere til at bruge offentlig transport. Det forventes også at bane vejen for flere, attraktive offentlige transportløsninger i Västra Götaland regionen.

 

Det nye elektriske busservice initiativ blev præsenteret på et pressemøde på Hotel Eggers i Gøteborg den 17. juni.

 

Udover repræsentanter fra Det svenske Energiagentur, Region Västra Götaland, byen Göteborg, Göteborg Energi, Västtrafik, Lindholmen Science Park, og Johanneberg Science Park, blev arrangementet overværet af Olof Persson, formand og CEO for Volvo, Anneli Hulthén, formand for den kommunale Bestyrelse og Gert-Inge Andersson, formand for den regionale bestyrelse i Västra Götaland.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com