Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Volvo lancerer lydløse og elektriske busser i Göteborg

Søgeord:

1. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Busser, der opererer lydløst, uden emissioner og kører på elektricitet fra vedvarende energikilder - dette er virkelighed for en topmoderne busrute i Göteborg fra 2015.

Busser, der opererer lydløst, uden emissioner og kører på elektricitet fra vedvarende energikilder - dette er virkelighed for en topmoderne busrute i Göteborg fra 2015.Teknologien vil give helt nye muligheder for offentlig transport i byerne i fremtiden. Bag initiativet er Volvo-koncernen i samarbejde med det svenske energiagentur, Västra Götaland Region, City i Göteborg Göteborg Energi, Västtrafik, Lindholmen Science Park og Johanneberg Science Park. Det skriver Automotive Sweden.

 

Busserne vil være yderst brændstofeffektive, stille og helt emissions-fri. Ombord vil passagererne få adgang til ny teknologi og mindst et af stoppesteder vil være indendørs.

 

-Dette er en helt ny måde at rejse og giver den offentlige transport mulighed for at bidrage til et mere behageligt bymiljø. Et stille og emissions-frit offentligt transportsystem kan servicere dele af byen, der ikke i øjeblikket ikke er tilgængelige. Det er dejligt at være stand til at lancere dette i vores hjemby i samarbejde med regionen og Göteborg, siger Olof Persson, President og CEO for Volvo.

Bæredygtig byudvikling er tæt forbundet med udviklingen af nye transportsystemer. Brugen af el vil ikke bare sætte Gøteborg på kortet i form af bæredygtige og innovative løsninger til den offentlige transport - den nye busrute vil også åbne op for nye muligheder for, hvordan byer og byområder er planlagt.

 

De elektriske busser vil køre mellem Johanneberg Science Park ved Chalmers og Lindholmen Science Park på Hisingen, og starter i 2015.

 

-Den elektriske busrute udgør en ny måde at bruge offentlig transport på, hvilket er meget positivt for Göteborg. Den viser, at Gøteborg er en progressiv by, når det kommer til byudviklingen. Den er også i tråd med vores prioriterede mål, Göteborg skulle reducere sit CO2 udslip og blive en klimaneutral by med en stigning i bæredygtige rejser, siger Anneli Hulthén, der er formand for den kommunale direktion.

Udover de egentlige busser, indebærer samarbejdet også at udvikling og afprøvning af nye busstop-løsninger, et trafikstyringssystem, sikkerheds-koncepter, energiforsyning og forretningsmodeller.

 

Håbet er, at samarbejdsprojekt, der går under navnet el, vil tiltrække flere folk til at bruge offentlig transport. Det forventes også at bane vej for yderligere attraktive offentlige transportmidler løsninger indenfor Västra Götaland.

Fakta om el

Initiativet til den nye elektriske busrute blev taget af Volvo Group i samarbejde med det svenske energiagentur, Västra Götaland Region, City i Göteborg Göteborg Energi, Västtrafik, Lindholmen Science Park og Johanneberg Science Park.

 

Samarbejdsprojektet blev præsenteret på en pressekonference den 17. juni på Hotel Eggers i Göteborg, hvor Olof Persson, President og CEO for Volvo, Anneli Hulthén, formand for den kommunale direktion og Gert-Inge Andersson, formand for Västra Götaland Regional Board deltog.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com