Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vordingborg satser på havnen

Søgeord:

1. september 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

3174 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Første spadestik til stor udvidelse af Vordingborg Havn.

Vordingborg Havn har taget endnu et afgørende skridt på vejen mod at blive en af Sjællands største og vigtigste erhvervshavne. Det skete, da Vordingborg Kommunes borgmester Michael Seiding Larsen i dag tog første spadestik til en omfattende havneudvidelse.

 

Det var en glad og stolt borgmester, der kunne sætte sig i en gravemaskine og tage ”første spadestik” til endnu en udvidelse af Vordingborg Havn.

 

Op i superligaen

Den nye havneudvidelse er etape to og tre ud af planlagte fire etaper, som skal føre Vordingborg Havn helt op i de sjællandske erhvervshavnes superliga hvad angår størrelse og betydning. Havneudvidelsen indebærer blandt andet, at DLG og Copenhagen Merchants opfører en af landets mest moderne bulkterminaler.

 

De to selskaber vil bruge Vordingborg Havn til avanceret lagring, tørring og sortering af korn og til effektiv lastning og losning. Terminalen bliver DLG-koncernens største kornlager.

Bulkvarer

Flere andre selskaber har set mulighederne i Vordingborg Havn. I 2016 byggede Yara en ny stor gødningsterminal på havnen, som de forventer at skulle udvide i 2018. DC Råstoffer har også planer om at udnytte den nye havneudvidelse til at etablere en ny råstofterminal. Samtidig har Baltic Shipping, som råder over 30 skibe, også valgt at etablere sig som operatør på havnen og vil nu opføre en ny kontorpavillon på havnearealet. Derudover har flere nye kunder meldt deres ankomst i løbet af efteråret.

 

Det glæder havnebestyrelsesformanden Per Stig Sørensen:

- Vi er meget stolte af, at så mange store virksomheder har valgt at etablere sig her på havnen, og vi ved, at det her kun er starten til noget meget stort. Vi bliver helt sikkert en af landets mest attraktive erhvervshavne, når vi står klar med vores nye havnefaciliteter, forlængede kajpladser og den nye dybe sejlrende. Derudover er havnens gode tilkørselsforhold og korte køretider til både Lolland-Falster og hele Sjælland og hovedstadsområdet også et meget vigtigt konkurrenceparameter, siger bestyrelsesformanden.

Stor interesse

Vordingborg Kommunes borgmester Michael Seiding Larsen glæder sig også over at havneudvidelsen nu er sat i gang.

 

- Vi har fra Vordingborg Kommunes side en meget stor interesse i at have en stor aktiv erhvervshavn. Det giver flere lokale arbejdspladser, flere skatteindtægter og mere arbejde til alle de lokale virksomheder, som kan tilbyde serviceydelser til havnens kunder. Så jeg er helt sikker på, at havneudvidelsen bliver en kæmpe gevinst for hele Vordingborg Kommune, siger borgmesteren.

Detaljer

Udvidelsen af Vordingborg Havn omfatter også en ny sejlrende, som uddybes til en dybde på 10,4 meter, hvilket vil gøre havnen til en af de havne på Sjælland med størst vanddybde.

 

Det giver mulighed for, at havnen fremover kan anløbes af skibe op til 200 meter i længden og ca. 32 meter i bredden og mulighed for afskibninger på ca. 25.000 tons samt modtagelse af skibe på op til 60.000 tons for dellastning i stedet for de nuværende 5.000-7.000 tons skibe. Vordingborg Havn er også en af kandidaterne til at blive produktions- og anlægshavn for den kommende nye Storstrømbro.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com