Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vred vindmølleindustri

Søgeord:

2. september 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

610 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stor skuffelse over droppede kystmøller.

 

Regeringen nye 2025-plan har ikke afsat midler til opførelsen af kystnære havvindmøller, som det var aftalt i et politisk forlig i 2012. Det 350 MegaWatt store projekt skulle finansieres af PSO-afgiften, som EU har besluttet er i strid med EU’s regler. Venstre-regeringen har ikke ønsket af finde alternativ finansiering, så der bliver råd til de kystnære havvindmølleparker.

 

Det vækker voldsom harme i dansk vindmølle industri.

 

- Det er helt uhørt, at staten har bestilt havvindmøller og på den dag, hvor de tre prækvalificerede efter en meget lang proces afleverer deres bud, så vil regeringen ikke være med til at anvise finansiering af de varer, man har bestilt, siger Jan Hylleberg, der er direktør i vindmølleindustriens brancheorganisation, til telegrambureauet Ritzau.

6000 jobs

Vindmølleindustrien vurderer, at regeringens beslutning om at trække stikket til de planlagte kystnære havvindmølleparker, vil koste helt op til 6000 danske arbejdspladser i etableringsfasen.

 

Vindmølleindustrien peger på, at jobtabet vil finde sted i de havne og lokalområder, hvor projekterne skulle have været realiseret.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com