Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

VW får skrammer efter Scania-bud

Søgeord:

25. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Analytikere og investorer virker langt fra overbeviste om, at VW’s planer om et køb af resten af den svenske bus- og lastbilproducent Scania er en god ide. Det gør Scania-aktionærerne til gengæld.

Analytikere og investorer virker langt fra overbeviste om, at VW’s planer om et køb af resten af den svenske bus- og lastbilproducent Scania er en god ide. Det gør Scania-aktionærerne til gengæld.For mens Volkswagen er faldet op mod 7,5 pct. fra åbningen, ligger Scania til en stigning på 34 pct. til 194 skr. målt på A-aktien.

”Generøst” bud

Børshuset Bernstein peger ifølge Bloomberg News på, at Volkswagens indtjeningsudsigter tillagt endnu en kapitalforhøjelse til at finansiere, hvad børshuset betegner et "generøst" bud på Scania, vil blive anset for at være en væsentlig skuffelse.

 

Volkswagen meddelte sent fredag, at det byder 59,8 mia. skr., eller 200 skr. per aktie for den resterende del af Scania. I forvejen ejer Volkswagen 62,6 pct. af aktierne i Scania.

Meldingen kom stort set samtidig med, at Volkswagen fredag aften offentliggjorde årsregnskab for 2013. Det viste en stigning i driftsresultatet på 18 pct. 3,11 mia. euro, hvilket var under analytikerforventnignerne om et resultat på 3,17 mia. euro, ifølge Bloomberg News.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com